17 dolog, amire érdemes figyelni masszíroztatás előtt!

Egy masszázsra érdemes készülni.

Ne úgy tekintsünk erre a programra, mint, egy szokványos időpontra a naptárunkba vagy mint egy kötelező feladatra, hanem mint egy kikapcsolódási, feltöltődési lehetőségre! Használjuk ki a masszíroztatás biztosította előnyöket felkészülten!

Néhány apróságra azonban masszíroztatás előtt is ajánlott figyelni, így még hatásosabbá tehetjük a relaxációt. Ezeket az ötleteket gyűjtöttük most össze.

1. Fontos, hogy ne együnk közvetlenül (1-2 órával) a masszázs előtt, mert a testünknek előbb meg kell emésztenie a táplálékot és csak utána képes teljes mértékben a regenerálódásra koncentrálni. Továbbá, mivel hason fekszünk a masszázs alatt, nem érdemes jóllakottan beállítani, mert kényelmetlen lesz a fekvés. Másrészt, ilyenkor hamarabb aktivizálódnak az emésztési folyamatok.

2. Érkezzen időben! Ha Ön elkésik azzal magának, a masszőrnek és a következő vendégnek is kellemetlenséget okozhat. Az izgatottság és a sietség miatt a testének több időre lesz szüksége a relaxációhoz a masszőrt, pedig kellemetlen helyzetbe hozza, hiszen döntenie kell, hogy az ön terápiáját szabja rövidebbre vagy a következő vendégét, kezdi késve.

3. Mindig tájékoztassa egészségügyi állapotáról a masszőrt! Ha csak egy kis megfázással küszködik azt is, mondja el, hátha tud segíteni a terapeuta. Szedjen össze minden problémát, mondja el, ha itt-ott fáj valamije. Előfordulhat olyan eshetőség is, hogy Ön olyan betegséggel rendelkezik, ami kizárja a masszíroztatás lehetőségét.

4. Annyira vetkőzzön le, amennyire komfortosnak érzi! Viszont vegye figyelembe, hogy a masszőrnek hozzá kell férnie a kezelendő területekhez! A masszőr a kezével lát, a problémás területekre fókuszál, nem, pedig arra, hogy a páciens hogyan néz ki. Egy masszázsszalonban, mindig vannak törülközők, takarók, amelyeket pont azért használnak a terapeuták, hogy a kellemetlenségeket megelőzzék! Mindenképpen szóljon, ha fázik, hidegben nem lehet kikapcsolódni. (A székes masszázs természetesen nem igényli, hogy megváljunk ruhadarabjainktól! Az irodában, munkaruhában, napközben elvégezhető.)

5. Mondja el, mit vár a masszázstól, milyen okból döntött úgy, hogy igénybe veszi a szolgáltatást! Különösen az első alkalomnál hasznos ez mindkét fél számára.

6. Feltétlenül közölje, ha bármilyen allergiája van, mert a porok, olajok, krémek olyan anyagokat is tartalmazhatnak, amelyek allergiás reakciót válhatnak ki. A masszőr úgy fogja összeválogatni az alapanyagokat, hogy Önt ne érje kellemetlenség.

Vannak még tanácsaink!


7. Gyakori, hogy a masszőrök halk zenével segítik a kikapcsolódást. Néhányunk viszont a csendet szereti. Mindenekelőtt azonban a páciens igényeit kívánják kielégíteni. Vegye figyelembe azt is, hogy ez nem zenei kívánságműsor! Ugyanakkor bátran mondja el, ha tart vagy nem tart igényt a zenére.

8. Sok ember szereti a csendet a terápia során ugyanakkor, olyanok is vannak, akik szeretnek beszélgetni, amíg masszírozzák őket. Azt érdemes figyelembe venni, hogy a masszőr feladata elsősorban a masszírozás.

9. Már a masszázs megkezdése előtt lazítsa el izmait és pihentesse elméjét! Sokkal könnyebb Önnek is és a masszőrnek is, ha nem egy feszült testet és lelket kell pihentetnie!

10. Ha sajnálatos módon a dohányzók körét erősíti, akkor ne gyújtson rá egy órával a relaxációs terápia megkezdése előtt. A masszázs segít az immunrendszernek a toxinok eltávolításában. Mindez a bőrén keresztül is történik, így Ön is jobban fogja érezni magán a cigarettaszagot.

11. Igyon kellő mennyiségű folyadékot! Masszázs közben (félmeztelenül) felállni egy pohár vízért, nem a legcélszerűbb így számoljon azzal, hogy legközelebb már csak a masszázs végeztével lesz módja az ivásra.

12. De ugyanez igaz a WC-vel kapcsolatban is. Masszázs, masszíroztatás előtt érdemes elintézni a kisebb dolgokat is.

13. Különösen hölgyek esetében ajánlatos azzal számolni, hogy a masszázs során a frizurájuk összekócolódhat, olajos lehet. Bármennyire is alapos egy masszőr ilyen apróságok megtörténhetnek, így ha lehet ne egy színházi előadás, vagy estély előtt látogasson el a terápiára.

14. Ha lehetősége van rá, a masszázs előtt szívjon egy kis friss levegőt, álljon ki a teraszra, pár percre. Önnek is könnyebb, ha frissen érkezik!

15. Bizonyos esetekben a terapeuta visszautasíthatja, a masszázst. Ha önnek fertőző bőrbetegsége, vagy masszázst kizáró betegsége van vagy volt a közelmúltban akkor, nem ajánlott masszázson részt venni.

16. Érdemes előre gondolkozni és elegendő meleg ruhát magunkkal vinni (télen főként), hiszen a meleg masszázsteremből kilépve könnyen megfázhatunk, ha nem öltözünk fel rendesen.

17. Tervezze úgy a masszázs, a masszíroztatás időpontját, hogy utána már ne érje Önt stressz vagy túlzott izgalom! Nem érdemes például, úgy időzíteni, hogy utána még vissza kelljen mennie dolgozni.


17 tipp masszázs előtt - XMM - Xantos Mobil Masszázs