A biokertész filozófiája

A biokertész élet jó.

Itt a tavasz, jön a jó idő, ezért ki lehet menni a szabadba, ahol a friss levegő és az életet adó nap még egészségesebbé tehet bennünket. A biokertész élete tényleg jó? A relaxációt adó masszázs mellett a mozgás és a megfelelő étkezés is ugyanolyan fontos, hogy fittek és egészségesek maradjunk.

Ha úgy döntünk, hogy elkezdünk “otthon” kertészkedni, akkor nemcsak olyan friss gyümölcsöt és zöldséget ehetünk, ami vegyszermentes. Hanem a kerti munkával, odakint a szabadban a stressz levezetése is sikerrel történhet. Nincs is annál jobb, mint amikor kimegyünk “kiskertünkbe” (ha van), elvégezzük teendőinket és mindezek után kényelembe helyezzük magunkat, süttetjük az arcunkat, hallgatjuk a madarak csiviteléseit is.

Aki biogazdálkodásra adja a fejét az jó, ha tudja,

hogy a természet és önmagunk tisztelete alapvető feltétel egy olyan gazdálkodás kialakításákor, amikor a növényvédelem környezetazonos.

Ha biogazdaként termelünk és az igazán egészséges termésünk beérik, illetve aratásra, szüretelésre kerül a sor, 100 százalékra biztosak lehetünk abban, hogy mit is eszünk valójában. Akik ezt már csinálták, vagy van otthon konyhakertjük, kicsi vagy nagy földbirtokuk, vagy ha csak az erkélyen termesztenek növényeket, azok biztosan tudják, hogy teljesen más az ilyen termések íze.

A kisfilm, amit most ajánlunk, Nemes Mátyás biokertész elgondolkodtató filozófiájáról szól. A videó során az ő biokertész gazdaságába pillanthatunk be. Megtudhatjuk, mennyire és miért fontos a tiszta és vegyszermentes étel számunkra, továbbá hallhatunk a természet valódi tiszteletéről is.

Ismerje meg Facebook oldalunkat is!