XMM blog

Hogy az életminőség jobbá váljon.
frissítő masszázs akció - Refreshing swedish massage
17
jan

A fej, ami kitalálta – a kéz, ami masszíroz

Tizenegy évvel ezelőtt, amikor még önmaga is egy irodai munka fizikai és lelki velejáróival élt együtt, a Xantos Mobil Masszázs & SPA Kft. vezetője, Szántó Tibor  maga sem sejtette, hogy a döntése, miszerint változtat a saját életmódján, milyen sok emberre lesz hatással.

irodai székes masszázsÁm abból a bizonyos alkalmazotti székből felállva nem vezetett egyenes út az XMM-ig. Tibor szó szerint testközelből érezte a problémákat, amikkel a stresszes, mozgáshiányos munka miatt szembe kellett néznie. Egy akkori kollégája hatására először a reikivel, egy japán spirituális módszerrel kezdett el foglalkozni, majd következett egy masszázstanfolyam, ami után már csak egy kis lépés volt a gyógymasszőri képesítés megszerzése. Több év szállodai masszírozás után jött a saját vállalkozás megalapításának ötlete, ami 2009-ben vált valósággá. Az azóta eltelt csaknem hét év alatt komoly fejlődésen ment át az XMM Kft. A fő profilt adó székes masszázst, vagy más néven irodai masszázst ma már tizenkét cég veszi igénybe, köztük olyan multinacionális szervezetek hazai leányvállalatai, mint a Schell vagy a Nissan. Ezen kívül egyre több olyan nagy szállodával, fürdővel állnak szerződésben, mint amilyen az Aquaworld Resort Budapest. A cégek mellett az otthoni masszázsra vágyóknak is egyre több lehetőség áll rendelkezésére, de indulnak jógafoglalkozások (otthon és a munkahelyen egyaránt), ezen kívül a webshoppal is kiegészült megújult honlapon krémek, illóolajok, tabletták, egyéb kiegészítők széles kínálatából válogathatnak az egészségesebb életre vágyók.

A wellness és egészségmegőrző szolgáltatások viszonylag újkeletű népszerűségnek örvendenek hazánkban, amiben Szántó Tibor szerint pénzügyi szempontok is szerepet játszanak. „Nyugat-Európában szinte minden ilyen szolgáltatás az élet természetes velejárója, ehhez képest Magyarországon az alacsonyabb keresetek miatt a cafeteria, illetve egészségpénztári lehetőségek jelentették az áttörést. Ezeknek köszönhetően egyre szélesebb réteg engedheti meg magának, hogy az ilyen wellness szolgáltatásokat igénybe vegye.” A piac meglehetősen széles kínálatot nyújt a fogyasztóknak, de a Xantos Mobil Masszázs Kft. kiemelkedik a többi szolgáltató közül. „A cég filozófiájának egyik alapkövét a prevenció képezi – mondja Szántó Tibor –, de természetesen a gyógyítás is fontos. A mi küldetésünk a megelőzésen alapul. Ebben játszik nagy szerepet a székes masszázs is, amely nagy tömegekhez képes eljutni, szélesebb rétegek számára elérhető. Ráadásul jól beilleszthető a szoros időbeosztással dolgozók életébe is, ami lényeges szempont.”

székes masszázs

Az irodai székes masszázs pozitív hatása az ülőmunkával járó nyak-, hát- és derékpanaszokra már egy-két alkalom után érződik, de a lelki feltöltődés éppen olyan fontos – ennek is köszönhető, hogy a Xantos Mobil Masszázs Kft. számos céggel már az alapítása óta szerződésben áll. Kell-e annál jobb visszajelzés, hogy sokan azután is igényt tartanak a cég masszőreinek munkájára, ha már nem a vállalat, hanem saját maguk fizetnek érte? Az XMM viszonylag kevés számú, de válogatott „legénységgel” dolgozik. Szántó Tibor szerint a szakmai alkalmasság három hónap alatt megnyilvánul – az állásinterjún a legfontosabb az érzékenység, mert csak a későbbiek során derül fény a masszőrök teljesítőképességére és az általuk sugárzott energiákra is. De önmagában ez sem elég. „Az alázat, a vendéggel való kölcsönös szimpátia, a szeretet elengedhetetlen. Előfordulhat, hogy valaki kiváló szakember, de valamiért nem alakul ki ez a fajta szimpátia közötte és egy vendége között, ami miatt nem tudnak érvényesülni a masszázs pozitív hatásai. A masszázsetikett ilyen esetekben lehetővé teszi, hogy a vendéget egy következő alkalommal már egy másik kolléga kezelje.”

Ahhoz, hogy akár a székes, akár egy teljes testet megdolgozó masszázs hatására ráerősítsünk, mi magunk is tehetünk néhány dolgot: a nyújtó gyakorlatok végzése, a sok folyadék fogyasztása, illetve a csírák, kásák kipróbálása már önmagukban is jót tesznek a testi egészségünknek, de általuk a kezelések is hatékonyabbak lehetnek. Ügyelnünk kell azonban arra, hogy a folyamat visszafelé is működik: a mozgáshiány, a rossz táplálkozás rontja a hatást. Előfordulnak olyan helyzetek, amikor a masszírozással érdemes óvatosnak lenni. „Az ismert általános ellenjavallatok betartása mellett, amilyen a magas láz is, ha például valakinek sérve van, nem ajánljuk a masszázst – nem származik ugyan feltétlenül baj belőle, de szerencsésebb orvossal egyeztetni. Vagy az áldott állapotban lévők esetében annyira sok változás zajlik, hogy nem tudni biztosan, hogyan reagál energetikailag a szervezet a masszázsra” – magyarázza Szántó Tibor.

A jövőbeli tervekből sincs hiány: „Fokról fokra haladva egyre több szállodával szeretnénk együtt dolgozni, de az egyik legfőbb cél, hogy minél több munkahelyre eljussunk a székes masszázzsal, pozitív irányba megváltoztatva ezzel minél több ember életét.”