Elégedett jelenlegi munkahelyével? Mindig ilyen munkára vágyott?

Kielégíti az a munka, amit jelenleg végez? Avagy akar-e egyáltalán munkába járni? A fenti kérdésekre igen nehéz lehet válaszolni, abban az esetben, ha válaszadás közben szúrós szemmel méregeti a dolgozót főnöke, avagy hazugságvizsgálat alatt teszik fel ezeket a kérdéseket. Mert egy izzadó tenyér vagy heves szívverés minden bizonnyal lebuktathatja a túl lelkesen igenlő alkalmazottat. De mi lenne akkor, ha Ön bűntudat és félelem nélkül válaszolhatna „Igent” a kérdésekre? Ha akkor járhatna be dolgozni, amikor szeretne, ha megdicsérnék az elvégzett feladatokért, ha pizsama partykra járhatna a főnökével, vagy ha Ön helyett végeznék el a mosást? Ha ez mind valóság lenne és nem kérdés, akkor Ön minden bizonnyal a Google-nél vagy a Natural Habitat Adventures, netalántán a Zappos nevű cégnél lenne alkalmazott külföldön. Ha nem így van, akkor marad a Xantos székes masszázs.

Munkahelyi kánaánok: a Google, Zappos és a Natural Habitat Adventures

Sokat hallhattunk már arról, hogy a Google-ben dolgozó szakemberek milyen frenetikus körülmények között töltik mindennapjaikat; külön alkalmazottakat foglalkoztatnak abból a célból, hogy helyettük végezzék el az otthoni mosást, főzést, takarítást. A dolgozók egymás munkáját masszázsutalványokkal honorálhatják, illetve a főnök is adhat utalványt jól teljesítő embereinek.

A Google-ben számtalan szolgáltatást nyújtanak alkalmazottaiknak. Köztük van a székes masszázs, a wellness, illetve videojátéktermek.Anyaszoba, bowlingterem, ingyen étkeztetés, három hónapos plusz szabadság az ihletgyűjtés jegyében, spa és wellnessrészlegek, töménytelen videojáték a kockaalkalmazottaknak és nem utolsó sorban, olyan kommunikációs, inspiratív termek vannak kialakítva a cég minden négyzetcentiméterén, ami csapatmunkára ösztökéli az embereket.

A Natural Habitat Adventures-nél pedig lehetőséget biztosítanak az alkalmazottaknak egy három hónapos afrikai útra, ahova családostul mehetnek. Ott lakhatnak és dolgozhatnak. Az első három hét pedig csak az országban való kirándulásokról szól.

Összefoglalva: az alkalmazottakat nem dolgozóknak tekintik, hanem érző lényeknek, akiknek mind a családjuk, mind a munkájuk egyaránt fontos. Arra törekszenek, hogy embereik a munkaidő alatt tudásuk legjavát hozzák, anélkül, hogy aggódniuk kelljen az otthoni teendők miatt.

A megengedhető kényelem: Xantos irodai székes masszázs

Hazánkban csak elvétve találkozhatunk olyan cégekkel, amelyek hasonló profilt kívánnak képviselni. Ennek egyik oka lehet, hogy egy cég nem engedheti meg magának anyagilag, hogy masszázst, úszást vagy edzőtermeket biztosítson dolgozóinak, avagy mondjuk ki őszintén, nem érdeklik azok a kisemberek, akik neki dolgoznak.

Azoknak a munkahelyeknek, akik igenis szeretnék, hogy alkalmazottaik hosszú távon nekik dolgozzanak, gondolniuk kell munkavállalóik testi és lelki jólétére is. Ha nem is minden fent említett luxus körülményt tudnak megteremteni, annyit mindenféleképpen tehetnek, hogy legalább minimális szinten „kényeztetik” alkalmazottaikat.

Egyfelől azért, hogy a hatékony dolgozók hosszú távon nekik és ne a konkurenciának dolgozzanak, olyan pozitív véleményt alkotva a cégről, hogy annak imázsában a dolgozók megbecsültsége is szerepet kapjon.

Már egy olyan apróság is figyelmesség, törődés a dolgozók irányába, mint az irodai masszázs, amivel azt jelzi a vezetőség, hogy a dolgozók mindezt megérdemlik munkájukért. Egy ilyen jellegű masszázs főként azoknak nyújthat felüdülést, akik órák hosszat a gép előtt ülnek, vagy hosszú ideig állnak a szalag mellett.

Egyik munkaforma sem jó a szervezetünknek; izmainknak, gerincünknek sem. Akik ilyen monoton munkát végeznek, évek múlva nagyon sok negatív testi kihatást tapasztalhatnak magukon. Mint például, gerinc- és derékpanaszok, háti és nyaki görcsök,visszerek és még sorolhatnánk.

A Xantos Mobil Masszázs Kft. irodai székes masszázs szolgáltatása 15 percet vesz igénybe. Ruhán keresztül történik, így nem egy óriási procedúra, ami után öltözőt, fürdőt kellene igénybe venni.

Nem elhanyagolható tény, hogy a cég illetékese egy próbamasszázs lehetőség keretében ingyen kipróbálhatja (ha még nem ismeri), hogyan is néz ki egy irodai székes masszázs.

Az olyanok, mint a Google vagy a Zappos, mind tisztában vannak vele, hogy embereik egészsége az ő cégük sikerének kulcsa. Így nem sajnálják rá a pénzt, hogy olyan szolgáltatásokért fizessenek, amik alkalmazottaikat csak még hatékonyabb munkára sarkallják. Engedjük hát meg magunknak, hogy heti egyszer, 15-20 percben átmozgassák a testünket, felfrissítsék izmainkat, hogy aztán újult erővel koncentrálhassunk feladatainkra!

Fotók: ellisbenus.com, bestofinteriors.com, Szántó Tibor facebook