Fogyjon házimunkával!

Azt szokták mondani, hogy a legjobb fogyókúra a séta.

Minél messzebb kell sétálni a konyhától. Arra azonban sokkal kevesebben gondolnak, hogy a házimunkával lehet zsírt égetni és a házimunkát fogyókúraként fogják fel! Bár azt már szüleink is tudták, hogy egy-egy komolyabb nagytakarítás alkalmával a függönykarnis mellett az ember keze és dereka is le szokott szakadni. Kell ennél több motiváció ahhoz, hogy kézhez kapjuk a porszívót? Fogyjon házimunkával Ön is!

A házimunkával nem csupán a lakást tehetjük tisztábbá,

hanem a mozgásszegény életet is ellensúlyozhatjuk, ilyenkor ugyanis is jól jön egy kis fizikai aktivitás. Ráadásul, egy korábbi kutatás bizonyította, hogy a házimunka során végzett testmozgás akár rákmegelőző hatással is bírhat.

Már egy alapos porszívózás is megdolgoztatja a karok és a vállak izmait

és persze a derekat sem kíméli. Aki nem akar hajolgatni, nos az edzheti a karjait és a hajolgatás, illetve a készülék földön húzása helyett a kezében tarthatja a porszívót. Ez már igazi kalóriaégető módszer, fogyjon így :)! A porszívózós fogyásban az is segíthet, ha az alaposság mellett lendületesen végezzük a feladatot, és a bútorokat is megmozgatjuk.

Az ablakok lepucolása a függönyök leszedésével, a vasalással és a visszarakással együtt, garantáltan megmozgatja az összes izmot.

Az üveg tisztítása a karoknak, a nyaknak, a mellizomnak és a vállaknak tesz jót, a függöny leszedése és felrakása pedig a hátizmokat mozgatja meg. A fürdőszoba feltakarítása igazi kalóriaégető művelet, ugyanis nem csak a karokat, a mellizmokat és a vállakat mozgatja meg, de guggolás miatt a combokat és a hátat is megdolgoztatja. A régiek azt is tudták, hogy a padlófelmosás (nem hiper-szuper felmosóval), a kútról vízhozás, a darálás vagy éppen csak egy egyszerű seprés jót tesz a testnek és léleknek is egyaránt. Nem véletlenül panaszkodtak nagyanyáink.

Na, de viccet félretéve! Nagy igazság van abban, hogy a legjobb otthoni fogyókúrás munka, ami alaposan megdolgoztatja az embert, az a szabad levegőn megvalósított kertészkedés, kertrendezés. Ha csak a füvet nyírjuk le géppel, már azzal 400 kalóriát égethetünk el, miközben kiválóan megdolgoztatjuk a has-, a hát- és a karizmokat. És akkor a gyümölcsfák metszéséről, a faaprításról még egy szót sem szóltunk. Tehát ezentúl mindenkinek ajánljuk: Fogyjon házimunkával!

Xantos Mobil Masszázs & SPA