Lávaköves masszázs

A lávaköves masszázs több évezredre visszanyúló gyógymód, amely a különleges Polinéz szigetvilágról származik.

Vulkanikus eredetű bazalt köveket melegítettek fel, és helyezték a beteg testrészre. A módszer a mai napig mit sem változott, néhány finomítástól és kiegészítéstől eltekintve. Most összefoglaltuk Önnek, hogy mit érdemes tudni a lávaköves masszázsról, így Önnek már csak arról kell döntenie, hogy kipróbálja-e.

Hogyan használják?

Azért használnak vulkanikus eredetű bazalt köveket, mert ezek tartják magukban legtovább a hőt, valamint ezeknek a köveknek a legmagasabb a rezgésszámuk. A köveket 50˚C-ra hevítik fel speciális melegítő edényben, majd a test különböző pontjaira helyezik őket. Ezek a pontok egy-egy szervvel állnak kapcsolatban. A hő hatására a pólusok megnyílnak, így az illóolajok esszenciális gyógyító ereje mélyebbre tud hatolni a testben, ahol stimulálják testünk energiaellátását és ellazítanak. A kövek nem csak melegítésre valók, hanem masszíroznak is velük az általában kétórás kezelés alatt. Sok esetben speciális csakraköveket is alkalmaznak a masszőrök, amik segítségével megnyitják a vendég csakráit, hogy az energiájuk szabadon áramolhasson ki és befelé egyaránt.

Ha ezt a masszázs technikát speciális, lágy zenével, félhomállyal, gyertyákkal, esetleg füstölőkkel ötvözik, akkor a vendég hamar meditatív állapotba kerül, így a test is befogadóbbá válik a gyógymódra. Nagyon fontos, hogy olyan szakemberhez menjünk, aki megbízható szakértelemmel bír, ugyanis a masszázs végén fontos, hogy bezárják a csakráinkat, a masszázs közben pedig megfelelően bánjanak velük.

Lávaköves masszázs - XMM masszázs

Kiknek nem ajánlott a lávaköves masszázs?

Többek véleménye szerint szív- és érrendszeri problémákkal küzdőknek, valamint máj- és tüdőproblémákkal rendelkező embereknek nem ajánlott a láva köves masszázs. A magas hőmérséklet miatt gyulladásos betegségek esetén sem ajánljuk. Ezen kívül, azoknak sem, akik vérkeringési zavarokkal, hajszáleres problémákkal vagy érzékeny bőrrel rendelkeznek. Egyszóval minden olyan esetben, mikor a hőterápia tiltott.

Mire jó?

Rengeteg jótékony hatása van. A hideg és meleg kövek váltakozása a testen gyorsítja a vérkeringést, segít enyhíteni/megszűntetni az ízületi és izom fájdalmakat, az anyagcserezavarokat, valamint méregtelenít. Nem csak a fizikai problémákra nyújthat megoldást, hanem a szellemi problémákra is. Hasznos lehet stressz és fáradtság, de akár depresszió ellen is.