Lomi-lomi masszázs

A lomi-lomi masszázs eredtét tekintve, a béke és nyugalom szigetének nevezett Hawaiiról származik.

A Hawaii szigetén élőkről köztudott, hogy általában tökéletes harmóniában élnek a természettel, így ez a masszázs is ezt a harmóniát igyekszik megteremteni. Nem is csoda, ha a lomi-lomi masszázst már évszázadok óta ismerik és használják az emberek. Eredetileg a sámánok és a gyógyítók között terjedt el a módszer, mára már mindenki számára az ellazulás egyik technikájaként ismert, de régi erejéből semmit sem veszített.

A lomi-lomi a helyreállító masszázsok családjába tartozik. Ez egy egészen komplex masszázs, aminek elemei megtalálhatók a nyirok-, a svéd-, és a relax masszázsban egyaránt. A lomi szó azt jelenti, hogy gyúrni, nyomni, masszírozni. Persze a masszázs lényege, hogy úgy csinálják ezeket a műveleteket, hogy közben a vendég feloldódik és ellazul. Ehhez a masszázshoz különösen ajánlott a privát, nyugodt környezet, hogy a test és a szellem meditatív állapotba kerüljön. Abban tér el a többi technikától, hogy a tenger hullámait érzékeltetve, ringatják a test különböző részeit. Hanyatt fekve az izmokat, hason fekve pedig az ízületeket mozgatják át. A masszőr nem csak tenyerével, hanem az alkarjával, könyökével, térdével, de akár botokkal és kövekkel is dolgozik. Hosszú, elnyújtott mozdulatokkal segít elérni a teljes relaxációs állapotot a páciensnél.

Az izomcsomók feloldásával enyhíti a reumatikus és ízületi fájdalmakat is a lomi-lomi masszázs. A relaxációs zenével, és a tengert imitáló mozdulatokkal ellazítják a testet, így az energia szabadon áramolhat, ami csökkenti a stresszt és a fáradtságot. Oldja a felgyülemlett feszültséget és serkenti a vérkeringést. Egy teljes testi-lelki megújulást nyújthat nekünk ez a masszázsélmény.

 Lomi-lomi masszázs - XMM - Xantos Mobil Masszázs