Idén is mindenkit mozgásra bíztat a Kihívás Napja.

Az idén május 25-ére esik a hazánkban 1991 óta megrendezett Kihívás Napja. Városok, falvak április 28-ig nevezhetnek, hogy elnyerjék a „Magyarország legsportosabb települése” címet.

A kezdeményezés Kanadából indult világhódító útjára,

ahol 1982-ben két szomszédos város versengett azért, hogy kiderüljön, melyikük a sportosabb. A verseny eldöntéséhez éjféltől este kilencig folyamatosan számolták, hogy hányan végeznek valamilyen aktív testmozgást legalább negyedórán keresztül. A Magyarországon már 25 éve megtartott eseményen eddig összesen 1596 település vett részt, tavaly a versenyző falvak és városok lakói közül több, mint 3 millióan végeztek 15 perces sporttevékenységet. A Kihívás Napjának célja, hogy kedvet teremtsen az egészséges életmódhoz és a mozgáshoz, ezért olimpikonok, sportkiválóságok is rendszeresen támogatják személyes részvételükkel az eseményt.

Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetségének elnöke a tavalyinál is több résztvevőre számít.

2015-ben 234 településen zajlottak a programok, 127 iskola pedig közvetlenül csatlakozott, így összesen 67 millió percet mozogtak a résztvevők. A nevezés továbbra is tart, de már eddig is számos település csatlakozott a Kihívás Napjához. A mozogni vágyókat többek között olyan kreatív programokkal várják, mint amilyen a gumicsizma-hajító, a feleségcipelő, a kötélhúzó, a traktorhúzó, vagy a kaszáló verseny, az íjászat és a szkander. Emellett a hagyományosabb sportágak iránt érdeklődők is számtalan helyszínen próbálhatják ki magukat. A településeken kívül a rendezvény állandó résztvevői a sportszerkesztőségek, tűzoltó-parancsnokságok és különböző cégek is.

További információk a Kihívás Napja eseményről itt olvashatóak.