A bőr fontos. Mit tartalmaznak krémeink? - Xantos Mobil Masszázs

Nem csak hatóanyagok, hanem hatásos és divatos összetevők is vannak az otthon használatos mindennap előforduló kozmetikumokban.

Így érdemes a hatóanyagokkal és a divatos összetevőkkel is tisztában lenni. Illetve mindenről tudni, azt is, hogy mi mire is jó. Mit tartalmaznak krémeink?

Algakivonatok: sok nyomelemet tartalmaznak, vízmegkötő, hidratáló hatásúak. A bőr felületén természetes filmbevonatot képeznek, javítják a vérkeringést, élénkítik a sejtanyagcserét és serkentik a sejtosztódást. Méregtelenítő, bőrnyugtató, feszesítő hatásúak.

Allantoin: elősegíti a sebek gyógyulását, továbbá gyorsítja a bőr regenerálódási folyamatát.

Aloe vera: leveleiben lévő hatóanyaga gátolja és csökkenti a bőr kiszáradását.

Antioxidánsok: legjelentősebb képviselői a flavonoidok, az E-, C-, A-vitamin, a béta-karotin, a likopin, a lutein, valamint a szelén, a magnézium, a cink, a mangán, a réz, a kéntartalmú vegyületek és az adalékanyagként felhasznált antioxidánsok.

Arginin: gyulladáscsökkentő, támogatja a sejtmegújulást, segíti a sebgyógyulást, csökkenti a bőr elszíneződését.

Botox: speciális fehérje, melyet a Clostridium Boutulinum baktérium állít elő. Gátolja az idegsejt és az izom közötti ingerületátvitelt, így a mimikai izmok összehúzódásához szükséges inger nem éri el célját. Használatával teljesen vagy részben eltűnhet az arc természetes mimikai képessége.

Centella asiatica: a tavirózsából előállított kivonat, amely fokozza a bőr rugalmasságát.

Ceramid: elősegíti a hatóanyagok bejutását a bőr mélyebb rétegeibe.

Hialuronsav: cukorféle, amely megőrzi a bőr víztartalmát. Szerepe van a tápanyag szállításában, így feszesítő, rugalmasító hatású.

Mit tartalmaznak krémeink? Nézzünk még néhányat!

Karbamid, urea: húgysav, amely növeli a szaruréteg vízmegtartó képességét.

Kollagén, elasztin: a bőr feszességét, rugalmasságát biztosító fehérjerostok, amelyek megkötik a vizet és segítik a hidratálást.

Kondroitin: nagy molekulájú savas vegyület, amely hidratál és vízmegkötő hatással bír.

Lecitin: vízben nem oldódó, természetes emulgeátor, amely segíti a zsírban oldódó hatóanyagok felszívódását. Vízmegkötő, bőrrokon anyag.

Liposzóma: a könnyen bomló, nehezen felszívódó hatóanyagok felszívódását segíti elő.

Peptidek: fokozzák a kollagénszintézist, csökkentik a szem alatti táskákat, duzzanatokat, növelik a bőrfeszességet és -rugalmasságot.

Stabilizált C-vitamin: antioxidáns, amely természetes fényt ad a bőrnek a melanintermelés csökkentése által. Növeli a kollagéntermelést is.

Látogassa meg Facebook oldalunkat is!