XMM blog

Hogy az életminőség jobbá váljon.
15
aug

Mit tartalmaznak krémeink? Jó, ha ezt is tudjuk!

Nemcsak hatóanyagok, hanem hatásos és divatos összetevők is vannak az otthon használatos kozmetikumokban. Így érdemes a hatóanyagokkal és a divatos összetevőkkel is tisztában lenni, illetve mindenről tudni, hogy mi mire is jó.

Algakivonatok: sok nyomelemet tartalmaznak, vízmegkötő, hidratáló hatásúak. A bőr felületén természetes filmbevonatot képeznek, javítják a vérkeringést, élénkítik a sejtanyagcserét, serkentik a sejtosztódást. Méregtelenítő, bőrnyugtató, feszesítő hatásúak.

Allantoin: elősegíti a sebek gyógyulását, továbbá gyorsítja a bőr regenerálódását.

Aloe vera: leveleiben lévő hatóanyaga gátolja, csökkenti a bőrkiszáradást.

Antioxidánsok: legjelentősebb képviselői a flavonoidok, az E-, C-, A-vitamin, a béta-karotin, a likopin, a lutein, valamint a szelén, a magnézium, a cink, a mangán, a réz, a kéntartalmú vegyületek és az adalékanyagként felhasznált antioxidánsok.

Arginin: gyulladáscsökkentő, támogatja a sejtmegújulást, segíti a sebgyógyulást, csökkenti a bőr elszíneződését.

Botox: speciális fehérje, melyet a Clostridium Boutulinum baktérium állít elő. Gátolja az idegsejt és az izom közötti ingerületátvitelt, így a mimikai izmok összehúzódásához szükséges inger nem éri el célját. Ezzel azonban eltűnhet az arc természetes mimikai képessége.

Centella asiatica: a tavirózsából előállított kivonat, amely fokozza a bőr rugalmasságát.

Ceramid: elősegíti a hatóanyagok bejutását a bőr mélyebb rétegeibe.

Hialuronsav: cukorféle, amely megőrzi a bőr víztartalmát. Szerepe van a tápanyagszállításban, így feszesítő, rugalmasító hatású.

Karbamid, urea: húgysav, amely növeli a szaruréteg vízmegtartó képességét.

Kollagén, elasztin: a bőr feszességét, rugalmasságát biztosító fehérjerostok, amelyek megkötik a vizet, segítik a hidratálást.

Kondroitin: nagy molekulájú savas vegyület, amely hidratál, és vízmegkötő hatású.

Lecitin: vízben nem oldódó, természetes emulgeátor, amely segíti a zsírban oldódó hatóanyagok felszívódását. Vízmegkötő, bőrrokon anyag.

Liposzóma: a könnyen bomló, nehezen felszívódó hatóanyagok felszívódását segíti elő.

Peptidek: fokozzák a kollagénszintézist, csökkentik a szem alatti táskákat, duzzanatokat, növelik a bőrfeszességet és -rugalmasságot.

Stabilizált C-vitamin: antioxidáns, amely természetes fényt ad a bőrnek a melanintermelés csökkentése által. Növeli a kollagéntermelést.