Egy kérdés, ami mindenkit foglalkoztat.

A válaszok meglepően egyszerűek lehetnek. De vajon be tudjuk tartani ezeket az egyszerű praktikákat? A stressz nem ismeretlen fogalom számunkra, ugyanis mindenki tapasztalhatja nap mint nap. Mai értelemben a stressz folyamatos feszültség vagy nyomás, ami az emberre nehezedik. Számos dolog előidézheti, leginkább munkahellyel, iskolával kötik össze. Sajnos a tartós stressz hatás, akár súlyos betegségekhez is vezethet, mert legyengíti a szervezet ellenálló képességét.

Bizonyos esetekben pszichés következményei is lehetnek, például: szorongás, depresszió vagy akár pánikbetegség.

Mit tegyünk a stressz ellen?Pont ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy harcoljunk a stressz ellen, és ne hagyjuk, hogy kifejtse ránk negatív hatásait. Szerencsénkre ma már számos formája ismert a stressz levezetésnek. Az egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb módja a sport, de sajnos ebben a rohanó világban sokan nem tudnak időt szakítani a mozgásra. Könnyebbség azonban, hogy nagyon kevés mozgás is segíthet, ugyanis boldogság hormonokat termel már egy néhány perces séta is a friss levegőn.

Hatásos módszer még a tudatos relaxáció,

amikor szándékosan nem csinálunk semmit, nyugalmi pozícióba helyezzük magunkat és semmivel nem foglalkozunk. Ilyenkor könnyebben kiürülnek a stressz hormonok, ezért napi pár perc aktív pihenés csodákra lehet képes. A teljes ellazulásban segítségünkre lehet esetleg nyugodt/nyugtató zene, vagy egy forró gyümölcstea, de a legfontosabb, hogy képesek legyünk csak magunkra koncentrálni.

Stressz ellenszereEzzel párhuzamban nagyon fontos a pihentető alvás is! Ne feküdjünk le túl későn, mindig hagyjunk magunknak elég időt a pihenésre. Beszélgessünk! Osszuk meg gondolatainkat barátainkkal, családunkkal, mert így könnyebben dolgozhatjuk fel a minket ért nehézségeket és feldolgozható a stressz! Alakítsuk úgy a környezetünket, hogy jól érezzük benne magunkat mind otthon, mind a munkahelyen! Tartsunk rendet magunk körül a stressz ellen, tegyünk olyan tárgyakat, vagy növényeket a környezetünkbe, amelyektől jobb lesz a közérzetünk, szabályozzuk a fényt, és zajszintet úgy, hogy kellemesen érezhessük magunkat!

Mindenképp kerülendőek a következő tévhitek, miszerint a dohányzás, evés vagy gyógyszerek használata megoldja problémáinkat és, hogy ezek jók a stressz ellen. Úgy érezhetjük, hogy ezek a módszerek segíthetnek rajtunk, de valójában hosszú távon csak rontunk a helyzetünkön.

Az Xantos Mobil Masszázs segíthet önnek a feszültség levezetésében, ha nincs ideje munka után elmenni kikapcsolódni. Mi elmegyünk Önhöz a munkahelyére és nincs több stressz :). Kiváló stresszoldó irodai masszázzsal és jóga tanfolyamokkal vehetjük le a terhet a válláról.

Ismerje meg Facebook oldalunkat is!