Munkahelyi megkeserítőnk: a gerincfájdalom

Társadalmunkban már a legtöbb felnőtt szenvedett a gerincfájdalom bántalmaitól.

Az irodai munkát és még a fizikai munkát vállalók sem kerülhetik el a hát- vagy gerincfájdalmakat. Elsősorban azért alakulhatnak ki, mert nem tanultuk meg a helyes testtartást ülés, fekvés és állás esetében, de az is közrejátszik, hogy középiskola után már nincs időnk vagy szándékunk sportolni, így testünk nem őrzi meg rugalmasságát. Nem erősödnek izmaink, ezért túlterheljük hátunkat és gerincünket is ezért gerincfájdalom az élet sok területén jelentkezhet. Például, ha túl sokat cipelünk, ha nem támasztjuk meg hátunkat üléskor, fekvéskor, ha túlzásba visszük a testedzést vagy akkor is, ha állapotosok, stresszesek vagyunk. De a hátfájdalom lelki problémákból is eredhet.

Az irodai munkát ellátók többnyire egész munkaidő alatt számítógép előtt ülnek és sokszor szabadidejükben sem végeznek testedzést. Általában mindenki csak hazamegy és pihen, takarít, vagy még ott is a gép előtt görnyed. Ez nem csak gerincfájdalmakhoz vezet, hanem fejfájást, látásromlást vagy elhízást is okoz. Legfőképp ezek az emberek vannak kitéve a gerincfájdalom veszélyének.

Fontos, hogy odafigyeljünk a helyes testtartásra!

Járjunk el testlazító, fitnesz órákra, ahol megmozgatjuk gerincünket és hozzászokhatunk a megfelelő testtartáshoz, mert hazánkban nem divat a gyógytornászhoz járás, csak, ha betegek vagyunk.

A székes masszázs segít legyőzni a gerincfájdalmat, ellazítja a hátat és feloldja a görcsöket az izmokban. A Xantos Mobil Masszázs Kft. úgy járul hozzá a fájdalom legyőzéséhez, hogy ki sem kell tennünk a lábunkat a munkahelyünkről. Az irodai vagy székes masszázsnak pont az a lényege, hogy munka közben lazít el. Akkor segít, mikor a legjobban kell. 15-20 perc alatt szakemberek mozgatják át testünket, így könnyen újratöltődünk a munkahelyünkön. Aki ennél többet szeretne, bejelentkezhet teljes testmasszázsra munkaidő után.