Shiatsu masszázs

A shiatsu egy japánból származó akupresszúrás (pontnyomásos) masszázsfajta, mely a hagyományos kínai orvoslásra épül.

A „shiatsu” szó jelentése ujjnyomás, amely magára a masszázs módszerére utal. Ennek a technikának az a célja, hogy a Csí, azaz testünk életenergiái helyreálljanak. Most bővebben olvashat erről a spirituális élményről.

Hogyan használják?

Ha a Csí akadályba ütközik a testünkben, akkor betegségek alakulhatnak ki, ezért nagyon fontos, hogy megfelelően bánjunk a testünkkel és lelkünkkel. Erre épül ez a masszázs. A shiatsu lényege az akupunktúrás pontok és meridiánok (energiahálózatok) stimulálása puszta érintéssel. A test különböző pontokon való megnyomása segít az energia áramlásában, és ellazítja a testet.

Kiknek nem ajánlott?

Szív-, és érrendszeri bajokkal küszködőknek nem ajánlott ez a masszázs, valamit közvetlenül műtét után sem szabad igénybe venni. Bőrérzékenység, és bőrgyulladás, daganatok, sérvek esetén kimondottan tiltott. Csontritkulásnál szintén nem ajánlott, és kemoterápia vagy sugárkezelés alatt állóknak sem megengedett. Terhesség esetén érdemes konzultálni a háziorvossal, emellett a masszázsterapeutával is.

Mire jó?

Ha testünk energiahálózata akadályba ütközik, akkor betegségeket kaphatunk el. A shiatsu ezt az energiahálózatot manipulálja pozitívan. Akadálymentesíti testünket belülről, hogy szabadon áramolhasson bennünk a Csí, és igyekszik megszüntetni a felgyülemlett méreganyagokat. Kiváló emésztési zavarokra, stresszre, depresszióra, ízületi-, és izom fájdalmakra. Visszaállítja a testi-lelki egyensúlyt.

Shiatsu masszázs - XMM blog