A sportmasszázs erős, intenzív technika, dörzsölő, ütögető, gyúró fogásokkal a mélyizomzatot célozza meg.

Alkalmazható edzés előtt vagy után, attól függően, hogy mi a cél, bemelegítés és teljesítménynövelés, vagy inkább a fizikai aktivitás utáni nyújtás, az izomláz és a fáradtságérzet megszüntetése. A sportmasszázs rendszeres alkalmazásával csökkenthető a sérülések kockázata és növelhető az állóképesség.

A sportmasszázs a nők és  a férfiak számára is ajánlott, amennyiben fizikai kondíciójukat akarják javítani, erősíteni. Nyugtató hatású, csökkenti az izomgörcsöket, az izmok duzzanatát, a merev izmok okozta fájdalmat és a sportsérülések utáni gyógyulási időt, tökéletes lezárás sporttevékenységek után, vagy ülő munkát végzőknek. A sportmasszázst sportolások előtt és után is végeztethetjük. Sportolás előtt segít a feszülő, merev, letapadt, görcsös izmokat fellazítani, ezért azok rugalmasak és terhelhetőbbek lesznek, izomzatunk teljesítménye is megnövekszik. Ráadásul az izmokra gyakorolt hatás miatt elkerülhetőek a sérülések (izomszakadás, -gyulladás, -húzódás). Sportolás után segíti a megterhelt izomzat regenerációját, így gyorsabban tud kiürülni a salak és méreganyag, mely a megterhelés alatt szabadult fel. Ilyenkor célszerű több folyadékot inni, mert az is felgyorsítja a salakanyagok kiürülését a kötőszövetekből és elkerülhető az izomláz.

A sportmasszázs jótékony hatását megnövelhetjük, ha izomlazító és nyugtató krémeket, olajokat használunk. Ezen krémek segítik az izomzat bemelegedését, vérkeringését, oxigén ellátását. Ezeket a készítményeket sportolás előtt is érdemes használni.

sportmasszázs nem csak sportolóknak