Szárazkefe-masszázs jótékony hatásai

Ebben a rohanó stresszes világban az emberek nem fordítanak elég figyelmet a pihenésre.

Sokan nem tudják megfelelő módon kezelni a stresszt, pedig ez a legtöbb betegség fő okozója. Ebben segíthet egy megfelelően alkalmazott kényeztető masszázs. Ugyanis a masszázsnak számos jótékony hatása van.

Sok ember számára az ellazulás, a relaxáció nehéz feladatnak bizonyul, hiszen folyamatos stressz éri őket, mind a munkahelyükön, mind a magánéletük során. A masszázs az egyik legkellemesebb módszer egyes egészségügyi problémák, valamint a stressz kezelésére. A terápia nem csak az izmokra van jótékony hatással, de a bőrre és a vérkeringésre is. A bőr rugalmassá, puhává válik, a vérkeringés pedig fokozódik. Ezek mellett jótékony hatást fejt ki az idegrendszerre, a pszichére, az ízületekre, a csontokra és testünk szerveire is. A megfelelő masszázstechnika méregteleníti a szervezetet, segít az ellazulásban, a fájdalomcsillapításban, jó közérzetet, illetve nyugodt alvást biztosít. Sőt, megerősödhet a szervezet védekezőképessége is. Tehát a masszázskezelés nem csak a testnek, de a léleknek is megnyugvást, felüdülést nyújt.

Szárazkefe- masszázs jótékony hatásai

Szárazkefe-masszázs

A szárazkefe-masszázs manapság nem számít újdonságnak, de a kezelés nem a szokványos masszázsok közé tartozik. Elsősorban nem az izmokat stimulálja, hanem a bőr megújulásához járul hozzá. Éppen ezért, mivel nem a hagyományos masszázstechnikát alkalmazzák sokakban felmerül a kérdés, hogy valóban jót tesz-e a bőrnek és nem fájdalmas-e.

Szárazkefe-masszázs jótékony hatásaiA kezelés alatt speciális kefék segítségével teljes testmasszázst végeznek. Közepesen kemény sörtéjű kefét használnak, ami lehet akár fogantyús, nyeles, sima, vagy akár fa alapú is. A legjobb, ha természetes anyagból, kókuszból vagy luffából készül. A kefékkel finoman végig dörzsölik az egész testet, aminek következtében eltávolítják a legfelső elhalt hámsejteket a bőr felszínéről. Így a bőr oxigén ellátása és vérellátottsága javul, valamint megszünteti a pórusok elzáródását.

A vérkeringés által fokozódik az anyagcsere is. Épp ezért méregtelenítő kúrák, valamint böjt idején is ajánlott ez a masszázs. A bőr puhább és rugalmasabb lesz a masszázs után, így a krémben lévő hatóanyagok, illetve aromás olajok könnyebben szívódnak fel. A szakemberek azt tanácsolják, hogy bármely más masszázsfajta előtt is vegyük igénybe a szárazkefe-masszázst, ha tehetjük. Valamint a nyári szezonban, napozás előtt is ajánlott. Hiszen, a megfelelő erősséggel végzett dörzsölés következtében a legfelső elhalt hámrétegtől megszabadulva a bőr felszínén egy új, tisztább bőrréteg lesz. Így a napozás hatékonysága is sokkal jobb lesz, illetve bőrünk tovább marad szép barna. Természetesen nem szabad megfeledkeznünk a megfelelő napvédő krémek használatáról sem.

Masszázs olajok, krémekA terápia során olykor bőrradírokat is használnak, hogy ezzel fokozzák a hatást. Mivel a masszázs után, a finom dörzsölés következtében enyhén kipirul a bőr, ezért természetesen a bőr igényli a nyugtató hatású krémeket vagy olajokat is. Értelemszerűen a dörzsölés intenzitását a bőr érzékenysége határozza meg. A masszázs során nem égető érzést kell érezni hanem kellemes bizsergést.

A szárazkefe-masszázs hatására bőrünk ellenállóbbá válik a környezeti hatásokkal szemben. Szinte minden bőrtípusra ajánlott, akár ekcémás, mitesszeres bőrön is, viszont visszeres, illetve sérült területen semmiképp sem.

A Xantos Mobil Masszás Kft.-nél megtalálja a legjobb szárazkefe-masszázst. Jöjjön el és próbálja ki! Ismerje meg a Xantos Mobil Masszázs Kft. további szolgáltatásait is!