A fürdőkkel való szerződések fontosak az XMM számára.

Egy évtizede, irodai dolgozóként, még ő maga is egy olyan cég segítségét igényelte volna, mint amelyet 2009-ben megalapított (XMM) és azóta is sikerrel irányít.

Saját tapasztalatból tudja, hogy életmódunkon lehet és megéri változtatni, illetve célja, hogy ezt a filozófiát minél több emberhez eljuttattassa. Interjúnkban a Xantos Mobil Masszázs & Spa Kft. (XMM) vezetője, Szántó Tibor számol be friss és jól bevált szolgáltatásokról, jövőbeli elképzelésekről és arról, hogyan lehet valakiből jó masszőr.

Kiss Zsófia (K. Zs.): A Xantos Mobil Masszázs & SPA Kft. (XMM) 2009-ben alakult. Hogyan értékelné az azóta eltelt több mint 6 évet?

Szántó Tibor (Sz. T.): A cég tagadhatatlanul nagy fejlődésen ment keresztül a kezdetek óta. Az egyik legnépszerűbb szolgáltatásunkat, az irodai székes masszázst ma már tizenkét vállalat veszi igénybe, mint például a Shell, vagy a Nissan. Ezen kívül egyre több szállodában, fürdőben is jelen vagyunk, mint amilyen az Aquaworld Resort Budapest. Ezek a lehetőségek inspirálnak arra, hogy mindig a lehető legjobb színvonalat biztosítsuk a vendégeink számára.

K. Zs.: Az olyan egészségmegőrző és wellness szolgáltatások, amilyeneket Önök is biztosítanak, Magyarországon is egyre népszerűbbek. Ezen a bővülő piacon miben nyújt újat az XMM a többi szolgáltatóhoz képest?

Xantos Mobil Masszázs - Szántó Tibor munka közben - A cég alapítója a munka minden fázisában aktívan részt vesz.

A cég alapítója a munka minden fázisában aktívan részt vesz.

Sz. T.: Szerencsére az emberek itthon is egyre nagyobb figyelmet fordítanak az egészségükre. A mi cégünk ehhez úgy szeretne hozzájárulni, hogy a hangsúlyt a prevencióra, a problémák megelőzésére helyezi. Amikor a hátfájás, a gerincbántalmak, vagy a végtagzsibbadás már megjelent, nem lehetetlen, de nehezebb fellépni ellene. Ezzel szemben például a székes masszázs, ami sok emberhez képes eljutni, kiváló eszköz lehet arra, hogy ezek a gondok ki se tudjanak alakulni. Arról sem szabad megfelejtkezni, hogy milyen fontos egy-egy kezelés lélekre gyakorolt kedvező hatása. Amikor egy székes masszázs alkalmával kimegyünk egy irodába, nekem és a kollégáimnak is nagyon jól esik azt hallani, hogy az ott dolgozók a masszázs napját várják a legjobban a héten.

K. Zs.: Úgy tudjuk, megújult a honlap, és webshoppal egészült ki. Mi hívta életre a fejlesztést?

Sz. T.: Mivel a fogyasztók, így a mi vendégeink is, egyre több információt szereznek be az internetről, a honlap megújulása szükséges alap egy komoly cég számára. Minden olyan termék, ami a szolgáltatásainkhoz kapcsolódik, vagy információk, amelyek széles körben képesek tájékoztatni a preventív egészségmegőrző technikákról, megjelennek az oldalon. Az ismeretterjesztő anyagok a blogunkban és a tudástárban olvashatóak. Bízunk benne, hogy minél több embernek kedve támad felhasználni ezeket az életük egészségesebbé tételéhez. A webshopban az eszközök mellett táplálékkiegészítő készítmények is kaphatóak, de az általunk kínált krémeket, balzsamokat laikusok és szakmabeliek is bátran alkalmazhatják, és bármilyen felmerülő kérdés esetén szívesen állunk bárki rendelkezésére.

K. Zs.: Az XMM honlapon van lehetőség egy gyors állapotfelmérésre – hogyan változhat meg egy kezelés a vendégXantos Mobil Masszázs - Szántó Tibor munka közben - Székes masszázs állapotától függően?

Sz. T.: A masszázst minden esetben a javallatok és ellenjavallatok betartásával kell elvégezni, tehát fontos a vendég fizikális és lelki állapota. Például, ha valaki véralvadásgátlót szed, nem sportmasszázst, hanem egy relaxáló masszázst végzünk. Ugyanígy, a meggyötört, fáradt lelkiállapoton sokkal inkább segíthet egy frissítő, mint egy erőteljesebb, intenzív sportolás esetén ajánlott kezelés. Azonban nem csak a masszázs típusa számít, a használt krémek, olajok, illóolajok kiválasztása során is figyelembe kell venni az adott termék pozitív hatásait, de a hatóanyagokra való esetleges egyéni érzékenységet, allergiát is.

K. Zs.: A teljes testre kiterjedő, illetve székes masszázs között vannak különbségek a vendég állapotának szempontjából?

Sz. T.: A kétféle masszázs hatásmechanizmusában nem sok eltérés van, elsősorban a fogások mások, illetve más hangulatot teremt egy irodai környezet, vagy ha a vendég az otthonában, esetleg egy fürdőben masszíroztat. A székes vagy irodai masszázs alkalmazásakor a hát a fő terület, míg az olajos masszázs esetében a láb, a kezek, a derék, a váll is nagyobb szerepet kap. A székes masszázs az ülőmunka okozta blokkok feloldására hivatott, gyorsabb segítséget nyújt, kevésbé időigényes, viszont a teljes testre kiterjedő masszázs komplexebb kezelés, ezért jobban hat a lélekre, hiszen lehetőség van jobban elmélyedni az élményben.

K. Zs.: A technikák alapos ismeretén kívül mi tesz valakit jó masszőrré?

Sz. T.: Egy új kolléga alkalmasságának felmérése hosszabb folyamat. Az első „szűrő”, ami már egy beszélgetés alkalmával kiderül, hogy valaki mennyire érzékeny, nyitott a másik felé. Ezután nagyjából három hónap alatt mérhető fel alaposabban, hogy az adott embernek milyen a teherbírása, a szakmai felkészültsége. A vendégekkel való kapcsolat kialakításában fontos az alázat, a kölcsönös szimpátia és a pozitív energiák kisugárzása. Az emberi tényező nagy szerepet játszik abban, hogy egy kezelés jó hatása minél inkább érvényesülni tudjon. Természetesen nem lehet minden vendégnek minden egyes masszőr egyformán szimpatikus, ez nem a szaktudást minősíti, és könnyű is orvosolni azzal, hogy a vendég egy másik kollégát kér a kezelés elvégzésére.

K. Zs.: Milyen újdonságokat hoz az újév a Xantos Mobil Masszázs & Spa Kft. (XMM) számára?

Sz. T.: Az XMM a fennállása óta folyamatos kihívásoknak tesz eleget, nem lesz ez másképp az idei esztendőben sem. Körvonalazódni látszik az egyik dédelgetett álmunk, egy országos hálózat kialakítása, amin keresztül nem csak a fővárosban tudunk majd segíteni, hanem más városokban is. Ugyanez mondható el a szállodai szolgáltatásainkról is, hiszen egyre nagyobb figyelmet tudunk fordítani a vidéki lehetőségekre. Ezen kívül nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai megújulásra, ezért a munkatársak továbbképzése, új masszázstechnikák elsajátítása is az idei év célkitűzései között szerepel, ezekről a vendégek a „saját bőrükön” szerezhetnek majd tapasztalatot.