testkezelések - XMM

Huszonévesen még könnyű karcsúnak, fittnek, hódítónak lenni.

De a negyedik vagy az ötödik X után már többet kell tenned, hogy jó formában maradj. Ebben segítenek a professzionális kozmetikai kezelések. Érett nőként is lehet valaki ápolt és vonzó, ha nem hagyja el magát, hanem karbantartja a testét, és megfogadja a szakemberek szépségápolási tanácsait. A mai testkezelések általában a bőr és a kötőszövet rugalmasságának, feszességének megerősítését, a nyirokkeringés aktiválásával a méregtelenítést és a cellulitisz visszaszorítását célozzák meg. Ám a testkezelések valójában akkor hatékonyak, ha kúraszerűen végzik őket, és több módszert kombinálnak, ezért célszerű évente egy-két alkalommal, kúraként alkalmazni a kezeléseket. Egy kúra rendszerint 10-12 kezelésből áll, és hetente maximum 2-3 alkalom ajánlott.

A kívánt eredmény elérése után át lehet térni a szinten tartó testkezelésekre, amelyeket elegendő három-négy hetente egyszer ismételni. Bár testkezelésen legtöbben a fogyasztó, karcsúsító, alakformáló és cellulit elleni módszereket értik, a lehetőségek ennél jóval változatosabbak.

Melyik kezelés mire való?

A számunkra legmegfelelőbb testkezeléseket akkor találhatod meg, ha tisztában vagy a hatásukkal.

Újraásványozó, bőrmegújító testkezelés: visszaadja a bőr normális működéséhez szükséges ásványi anyagokat.

Hidratáló testkezelés: biztosítja a bőr megfelelő hidratációját, így a bőr sima és bársonyos lesz.

Tápláló, regeneráló testkezelés: vitaminokkal és esszenciális olajokkal tölti fel a testet.

Méregtelenítő testkezelés: segít a felhalmozódott méreganyagok kiürülésében, és csökkenti a cellulitiszt.

Feszesítő, alakformáló testkezelés: rendszeres alkalmazás mellett visszaadja a bőr feszességét és rugalmasságát.

Kényeztető, frissítő, relaxáló, stresszoldó testkezelések: egy-egy speciális területre koncentrálva fejtik ki hatásukat.

A következő módszerek, eljárások közül (nem elsősorban a zsírégetésre koncentrálva) választhatunk:

Testcsomagolás: gépek nélkül végzett bemasszírozás után többnyire fóliába bugyolálnak, és 30–60 percig hagyják aktiválódni a hatóanyagokat. Melegterápiás eljárás, amellyel szaunahatás érhető el.

Testtekercselés: különböző, speciális hatóanyagú folyadékokkal átitatott fáslikkal vagy rugalmas pólyás, zárt kötéssel tekerik be a tested, és 30–60 percig hagyják aktiválódni a hatóanyagokat. Főként a 25–50 éves korúak számára ajánlott.

Peelingek: a bőr elhalt hámrétegének eltávolítása különböző módszerekkel vagy gépekkel.

Aromaterápiás testkezelés: többnyire fáslizós vagy masszírozós eljárás, amely az illóolajok által fejti ki hatását.

Ultrahangos kezelés: a kozmetikában használt pulzáló ultrahang nem olyan nagy teljesítményű, mint az orvosi. Hatására megnyílnak a hámsejtek közötti rések, a bőr felszíni rétege fellazul, így a zsírban és vízben oldódó hatóanyagok a bejutás után még több mint 30 percig hatnak. Továbbfejlesztett változata a bőrfeszesítő gép, amely ultrahanggal és interferenciaárammal nemcsak anyagbevitelt (iontoforézis) biztosít, hanem a szövetek felmelegítésével a vér- és a nyirokkeringést is fokozza.

Mezoterápia: tűvel vagy tű nélküli módszer segítségével juttatnak a bőrbe hatóanyagokat.

LBNPD (Lower Body Negativ Pressur Device, Vacustyler): az űrhajózási technikából földi körülményekre adaptált keringésjavító, ödéma és cellulit elleni, oxigenizáló kezelés.

Digimell terápia: az LBNPD digitalizált, speciális mellkezelő változata, amely feszesíti a mellet.

LPG: az eljárás során – miközben speciális, harisnyaszerű ruhában vagyunk – egy kezelőfejjel megemelik a bőrt, és a forgó hengerekkel a nyirokkeringést fokozva, szétmasszírozzák a zsírsejteket.

Hipoxytrainer: vákuumban végzett, nehezített kerékpározás, a combok és a fenék fogyasztására, formálására.

Manuálterápiás testkezelés: többnyire különböző masszázsok kombinációja, személyre szabott kezeléssel.

 

A dekoltázs védelme

Az öregedés jelei általában a dekoltázson jelennek meg először, ezért ez a terület kiemelt, rendszeres ápolást igényel. Az idő előrehaladtával a dekoltázs mellett a mell is veszít feszességéből (főként a súlyváltozás és a terhesség miatt), e testrészekre csak indirekt kezelési módok ajánlottak. Az alga- vagy centella asiatica alapú termékek feszesítő hatása erősen tartja a mell szöveteit, javítja a kontúrvonalakat, feszesíti a dekoltázs bőrét.

Divatos hatóanyagok

A szép bőr nemcsak jó közérzetet, hanem magabiztosságot is jelent rohanó hétköznapjainkban, ezért érett korban fontos odafigyelni a testkezelések hatóanyagaira. Érdemes előnyben részesíteni a kötőszövetet erősítő növényi kivonatokat, a tápláló növényi olajokat, amelyek által hidratált, selymes lesz a bőr, javul a kollagén- és elasztinképzés, megszűnik a bőrszárazság. Íme a toplista:

Alga: újraásványoz, javítja a vérkeringést, hidratál, táplál, méregtelenít, karcsúsít, erősít.

Arany: sosem egyedül, hanem egyéb hatóanyagokkal együtt alkalmazzák, selymes ragyogást biztosít a bőrnek.

Centella asiatica: kötőszövet-erősítő, sebgyógyító, vérkeringést stimuláló. Kakaóbab, csokoládé: stresszoldó, feszesítő.

Vanília: hidratál, lágyít, és tonizálja a bőrt.

Rizs: hidratáló, bőrtápláló és antioxidáns hatású.

Vörös szőlő: öregedésgátló, szabadgyökmegkötő hatású. Ha van a termékben matrixyl és argireline hatóanyag, a mimikai ráncok eltüntetésével bőrkorrekciós hatás is tapasztalható.

Zöld tea: karcsúsít, feszesít, méregtelenít.