SEARCH

Munkahelyi stressz, folyamatos hát-, váll- és derékfájás, rossz közérzet? Ugye mindenki számára ismerősen csengenek? A rohanó, nem megfelelően kialakított életmód, valamint a munkahelyi nyomás hatására sokan tapasztalhatják a gyötrő panaszokat. Ez alól pedig hazánk polgárai sem képeznek kivételt. De, hogy mennyire rossz a hazai helyzet, az a következő, általunk végzett reprezentatív felmérésből kiderül.

Itt a masszázs, hol a hátfájás? – elkészült reprezentatív felmérésünk - Irodai masszázsAz irodai masszázs vagy más néven székes masszázs szolgáltatásunkban résztvevő válaszadók nemét illetően a megoszlás 50-50 százalék volt, azonban ahogy a válaszokból kiderült, mind a férfiak, mind a nők esetében jelentkeznek panaszok, így nem mondható, hogy az egészségügyi problémák terén bármelyik nem is felülreprezentált lenne. A megkérdezettek kor szerinti megoszlását tekintve 44 százalék 25-35 év közötti, szintén 44 százalék 35-45 év közötti, további 6-6 százalék pedig 45-55, valamint 55-65 év közötti volt.

A többség úgy vélte, hogy egészségi állapota megfelelő, ám míg ezt a nők 75 százaléka gondolta így, addig a férfiak mindössze 62,5 százalékánál volt elégedett egészségi állapotával. Azonban a hölgyek 12,5 százaléka nyíltan vállalta, hogy egészségi állapota rossz.

Így, összességében a férfiak optimizmusa szemmel látható, ugyanis a megkérdezettek 37,5 százalék úgy vélte, hogy kiváló egészségi állapotban éli mindennapjait. Bizakodásra adhat okot, hogy a megkérdezettek között nem volt olyan ember, aki azt mondta volna, hogy nem érdekli a tudatos egészségmegőrzés. Továbbá, hogy a válaszadók szinte kivétel nélkül azt mondták, valamennyire megpróbálnak odafigyelni életmódjukra. Ez a tendencia ma már nem csak hazánkban van jelen, hanem világszerte egyre nagyobb figyelmet kap az egészségtudatos gondolkodás.

Itt a masszázs, hol a hátfájás? – elkészült reprezentatív felmérésünk - Irodai masszázsTermészetesen, nem meglepő, hogy az egészségtudatos életmód, annak kialakítása és fenntartása leginkább a fiatalabb korosztály esetében épült be a mindennapokba és számukra megoldhatóbb ez az életforma. Az ő életük még nem feltétlenül a munkahely és a háztartás közötti ingázásról szól. Ezért a megfelelő étrend, életmód és sporttevékenység kialakítása is jóval könnyebben megy, mint az időhiányban szenvedő idősebb korosztálynak. Ráadásul az idősebb korosztály nem is ebben a környezetben szocializálódott és számukra a váltás, vagy sokszor csak a változás is komoly erőfeszítéseket igényel.

Kiemelkedő tény, hogy a munkahelyi stressz egyáltalán nem köthető életkorhoz.

 

Ugyanis a rendszeres rohanás, vagy akár csak egy-egy pörgősebb nap is minden korosztálynál megfigyelhető, erről a megkérdezettek is beszámoltak. A teherbírás, a tűrés foka azonban már korosztályonként eltérő.

Itt a masszázs, hol a hátfájás? – elkészült reprezentatív felmérésünk - Irodai masszázs

A válaszokból az is kiderült, hogy az egészség fenntartása már nem csak egyéni szempontból fontos. Egyre több vállalat gondolja úgy, hogy munkavállalói egészségének, fizikai kondíciójának fenntartása az ő feladata és felelőssége is, ezért sok cég fizeti, vagy részben támogatja dolgozóit, például masszázsbérletekkel. A Xantos Mobil Masszázs Kft. (XMM) szolgáltatása a székes masszázs is pont egy ilyen szolgáltatás. A válaszadók szerint a székes masszázs enyhíti és sok esetben teljesen meg is szűnteti a jelentkező vagy már meglévő fizikai panaszokat, ezért a munkahelyeken sokan ilyen kondícióval szokták igénybe venni.

A lekérdezésben résztvevők kezelését például 56 százalékban teljesen, 12,5 százalékban pedig csak részben fizette a munkáltató. De a lehetőséggel és a munkáltató időengedélyével élve önerőből is sok ember (31,5 százalék) vette igénybe a szolgáltatásokat (székes masszázs, talpmasszázs, stb.).

Akik pedig egyszer kipróbálták az irodai masszázs szolgáltatást, azok nem tudtak róla lemondani. Ezt az is bizonyítja, hogy a megkérdezettek 87,5 százaléka már több mint öt alkalommal vette igénybe az XMM szolgáltatását, melyet követően 57 százalékuknál enyhültek, 36 százalékuknál pedig teljesen el is tűntek az olyan meglévő panaszok, mint például a bokadagadás, a szédülés vagy a gerinc- és hátfájdalmak.

 

„Abszolút kikapcsolódás, felfrissülés. Szkeptikus voltam, de nagyon bejött és sokat segített…”

 

A válaszadók 72 százaléka szerint az irodai masszázs terápia nagyban hozzájárult munkahelyi teljesítőképességének javulásához. 25 százalékuknál a javulás például, már szinte azonnal érezhető volt. 42 százalékuknál pedig két-három kezelés után állt be változás fizikai állapotukat illetően, ami főként a 35-45 éves korosztálynál volt érezhető. Azt, hogy a panaszokat a masszázs, az irodai masszázs milyen mértékben képes enyhíteni, természetesen nem csak az igénybevétel száma, hanem az életkor, az egyéni fizikai állapot és a panaszok súlyossága is befolyásolhatja.

Itt a masszázs, hol a hátfájás? – elkészült reprezentatív felmérésünk - Irodai masszázs

Elégedettséggel tölt el bennünket, hogy kollégáink szakértelmét és az irodai masszázs jelentőségét elismerik. Valamint nagyon örülünk, hogy az általunk kialakított szolgáltatások – például a fizetési és regisztrációs rendszer – is megfelelnek vendégeink elvárásainak. Masszázsunk és az irodai masszázs hatásfokát illetően is csak pozitív visszajelzések érkeznek. Ezt, a felmérés során, egy 4 fokozatú skálán 3,8-ra értékelték – amire nagyon büszkék vagyunk. Ám, a sok dicséret ellenére is folyamatosan törekszünk a fejlődésre, így, szervezünk majd tanácsadást, egészségnapokat és bővítjük szolgáltatásaink területeit is.

Back to Top