SEARCH

Az irodai masszázs vagy más néven székes masszázs hatékonyságát illetően több tanulmány is született már, mind élettani hatásaira, mind a dolgozók teljesítményének javulására, ezáltal a vállalati hatékonyság javítására vonatkozólag is.

 

Az alábbiakban néhány angol nyelvű tanulmányt emeltünk ki a sok közül, melyekből nagyon rövid magyar nyelvű kivonatot készítettünk. (Az eredeti tanulmányt a címre kattintva érheti el.)

 

Does Massage Therapy Work? 2014.03.19. (Kanada)

Ez a tanulmány a különböző, székes masszázzsal, 15 perces masszázzsal összefüggésbe hozható élettani hatások vizsgálatainak eredményeit foglalja össze. Egy 52 dolgozó bevonásával készült vizsgálatban a 15 perces masszázs során szignifikáns összefüggés mutatkozott a masszázs és a vérnyomás csökkenése között.

Résztekek >>

 

Effect of a back massage and relaxation intervention on sleep in critically ill patients. 1998.07.07. (USA)

Ez a tanulmány kimutatta továbbá, hogy a hátmasszázs, főként az idősebb férfiak körében, javítja az éjszakai alvás minőségét, még a kiemelten stresszes időszakokban is. A hátmasszázsban részesített csoport tagjai a kontroll csoporthoz viszonyítva átlagosan egy órával aludtak többet.

Résztekek >>

 

The Benefits of Chair Massage Therapy in The Workplace 2011.10.26. (USA)

Ez a tanulmány az irodai masszázs produktivitásra gyakorolt hatását vizsgálta, és azt találta, hogy az irodai masszázs érzékelhetően csökkenti a munkahelyi feszültséget. A masszázs során endorfin szabadul fel az agyban, ami a boldogság és megelégedettség érzését fokozza. A szívverés lassul, a vérnyomás csökken, a masszázst igénybe vevők kikapcsolódnak, csökken a bennük lévő stressz. Emellett, munkahelyen kívül is, érzékelni fogják jótékony hatását a jobb alvásból és a fájdalmak megszűnéséből, enyhüléséből kifolyólag. Mindez jobb munkahelyi teljesítményt eredményez.

 

 

Önnek szüksége lenne munkahelyi, irodai masszázsra?
Ide kattintva tesztelje le!

Back to Top