mézmasszázs

Milyen az a mézmasszázs?

A méz, mint alapanyag rendkívül egészséges és jótékony hatással bír az emberi szervezet számára. Magas cukortartalma mellett magas enzim-, vitamin-, és ásványianyag-tartalommal rendelkezik. Emellett sejtvédő és baktériumölő hatása is van, arról nem is beszélve, hogy milyen fantasztikus a bőrápoló hatása. Ha valakinek még ez sem lenne elegendő, meg kell említenünk, hogy a méz immunerősítőként és stresszoldóként is ismert alapanyag, éppen ezért nem véletlenül használják masszőrök is ezt a természetes anyagot! Nézzük, milyen a mézmasszázs!

A mézmasszázs nem hasonlítható össze a többi masszázs formával,

hiszen itt a masszőrök nem a hagyományos módon „dolgozzák meg” a vendégeket. Az eljárás során általában a vendég hátára folyatják a mézet, majd vákuumképző mozdulatokkal dolgoznak rajta, így a kitágult pórusokon keresztül a méz hatóanyagai bejutnak a testbe, miközben ugyaninnen salakanyag távozik a szervezetből. Ez többnyire a méz színén is megfigyelhető, hiszen a kezdetben még aranyló méz a kezelés végére szürkévé változik. Ettől nem kell megijedni, hiszen egy természetes folyamat zajlik le ilyenkor.

mézmasszázsA mézmasszás tisztítja a szervezetet és méregtelenít is. Emellett kiváló stresszoldó hatása van és immunerősítőnek is alkalmas, főleg az őszi és téli hónapokban. Alkalmazzák még általános jólét fokozására, illetve megtartására is. A mézmasszázs kiváló ízületi problémák kezelésére, gyulladások csökkentésére, fejfájásra, nyak-, váll-, és hátfájdalmak kezelésére, reumatikus panaszokra és akár légúti problémákra is.