Őszi immunerősítés masszázzsal és olajok segítségével.

Az ősz beköszöntével az idő egyre hidegebbre fordul, elérkezik a megfázás, az influenza időszaka. Az őszi immunerősítés segít megelőzni a komolyabb betegségeket.

Mindezeket tetézi még az év végi hajtásban megszaporodott feladatok okozta stressz. Idén ráadásul a koronavírus is fenyegeti egészségünket. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy a legjobb formánkat hozzuk, és felkészítsük immunrendszerünket a megpróbáltatásokra! Az őszi immunerősítés egyik legkellemesebb és legtermészetesebb módja a masszázs, mely több módon is támogatja testünk védekező folyamatait.

A Cedars-Sinai Egészségügyi Központ kutatásai szerint, már egy 45 perces masszázs is növeli a fehérvérsejtek számát, melyek segítenek megóvni szervezetünket a fertőzésektől. Továbbá, csökkenti a krónikus gyulladásért felelős citokinek számát, így hozzájárul az asztma, a szív- és érrendszeri betegségek és a magas vérnyomás tüneteinek enyhítéséhez.

Ezen felül a masszázs javítja a nyirokrendszer működését, ezzel elősegítve testünk megtisztulását a méreganyagoktól és baktériumoktól.

Immunrendszerünk erősítéséhez szorosan hozzátartozik lelki egészségünk ápolása is. Egy frissítő, energetizáló masszázs oldja a szorongást, csökkenti a stresszhormonok jelenlétét, valamint serkenti a boldogsághormonok, az endorfin és a szerotonin termelődését. Ezt kiegészítve a masszázs az alvás minőségét is javítja. A megfelelő mennyiségű pihenés pedig létfontosságú ahhoz, hogy szervezetünk regenerálódjon és a lehető leghatékonyabban tudja felvenni a harcot a betegségekkel.

Mindezeket a jótékony hatásokat tovább fokozhatjuk immunerősítő masszázsolajok használatával, hiszen a természet egyik legerősebb gyógyító hatása az illóolajokban rejlik. Nemcsak megnyugtatnak, hanem fertőtlenítő hatásuk is van, segítenek elpusztítani a baktériumokat, gombákat és vírusokat is.

A masszázs tehát nem csak jó érzés, hanem immunrendszerünket is erősíti és ez az őszi immunerősítés egyik alapja.

A masszázs nem csak jó érzés, hanem immunrendszerünket is erősíti és ez az őszi immunerősítés egyik alapja, ezért mindenképpen érdemes élni vele.