Munkahelyi stressz és a székes masszázs

A munkahelyi stressz mindenki számára nagy problémát okoz.

Mind a munkavállalóknak, mind a vállalat vezetőinek gondot okoz a munkahelyi stressz. Hiszen nem csak az emberek egészségére van káros hatással, de negatívan hat a vállalatok teljesítményére is. Felmerül a kérdés, miért alakul ki a munkahelyi stressz, illetve, hogy mik a káros hatásai. Munkahelyi stressz - munkahelyi stressz következményei , míg az egyik dolgozót a kihívások ösztönzik, addig a másik munkavállalót csak stresszhelyzetbe hozzaA munkahelyi stressznek két típusát különböztetjük meg. Az egyik a munkáltató és a munkavállaló között létrejött problémákból adódó, a másik, a munkahelyen lévő emberek közötti, munkahelyi konfliktusokból keletkezik. Azt gondoljuk, a munkavállalók közötti esetleges konfliktusokat nem kell bemutatni, szinte mindenki került már ilyen helyzetbe és átélt már cifra és kevésbé cifra eseteket is.Így elmondhatjuk, hogy a munkahelyi stressz a legtöbbször abból fakad, hogy például nem megfelelőek az emberi viszonyok a munkahelyen, vagy az alkalmazottakkal szemben támasztott követelmények, valamint a munka során elvárt tempó meghaladják a személyek teljesítőképességét, ezért azok különböző stresszfaktort jelentenek

Tehát a munkahelyi stressz kialakulásának egyik forrása, hogy a dolgozók mennyire vannak megelégedve a munkájukkal, munkakörülményeikkel és emellett mit élnek meg stresszként, és mit kihívásként. Például, míg az egyik dolgozót a kihívások ösztönzik, addig a másik munkavállalót csak stresszhelyzetbe hozza. Mindemellett meg kell említenünk, hogy a munkahelyi emberi kapcsolatok minősége és a munkakörülmények is komoly befolyásoló tényezők lehetnek.

A munkahelyi stressz következményei lehetnek

Magas vérnyomás
A vérnyomás stresszhelyzetben szinte azonnal megnő. Ahhoz, hogy az ember ne szedjen élete végéig gyógyszereket, az egészséges életmód mellett mindenképp csökkenteni kell a feszültség mértékét. Abban az esetben, ha a stresszhelyzet állandósul kialakulhat a magasvérnyomás-betegség. Ez a betegség az érrendszeri betegségek, stroke, szívroham kialakulásához is vezethet.

Szívprobléma
A feszültség és a stressz sajnos nem múlik el magától. Ha nem veszik észre időben és nem kezelik minél hamarabb, a kezdetleges tünetek súlyosbodhatnak. A tünetek súlyosbodása után az emberek többnyire orvosi segítségre szorulnak. Az egyik legsúlyosabb betegségek közé tartoznak a szív- és érrendszeri problémák, melyek akár szívrohamhoz is vezethetnek.

A munkahelyi stressz - egyik leggyakoribb stressz faktora az alvás zavarAlvászavar
Az egyik leggyakoribb munkahelyi stressztünet. A stressz túlzott éberséget és rémálmokat is okozhat, a kialvatlanságtól pedig az emberek kimerültek lesznek, így még annyira sem lesznek képesek elvégezni a rájuk kiszabott feladatokat, mint általában.A legtöbben nem képesek a problémákkal megbirkózni, folyamatosan gondolkodnak a munkahelyi sérelmeken.Így az alvászavar nem csak a munkahelyi teljesítőképességükre lesz hatással, de a magánéletükben is problémákat okozhat. Emiatt gyakori a depresszió kialakulása, valamint gyengül az immunrendszer is.

Hasfájás, fejfájás, ízületi fájdalmak
A stresszhatásokra az emberek gyomra rendkívül érzékeny. Sokaknál már kismértékű feszültség is gyomorfájdalmat, hányingert, vagy akár refluxot okozhat. Előfordulhat olykor hasmenés, vagy épp székrekedés is, amely hosszútávon emésztési zavarhoz és akár gyomorfekélyhez is vezethet. Minél több a stressz, a feszültség, annál gyakoribbakká válhatnak a gyomorfájdalmak.

A stressz feszültséget okoz, ez pedig leggyakrabban az ízületeknél jelentkezik. Nyak-, hát-, váll- és derékfájáshoz, sőt fejfájáshoz is vezethet. A hosszú távú feszültség miatt akár reumatológiai problémák is keletkezhetnek.

A folyamatos munkavégzés hosszú távon mind szellemileg, mind fizikailag megterheli az ember szervezetét. A fent felsorolt tünetek mellett számos más betegség, probléma, mint a gerincpanasz jelentkezhet. Visszerek alakulhatnak ki a lábakban, megmerevedhetnek az izmok, de nem csak testileg, hanem lelkileg is terheltté válnak a mindennapok.

A munkahelyi stressz következtében az egészségi állapot hirtelen vagy tartós romlása sokszor elkerülhető egy-egy alapos irodai székes masszázzsal.

A masszázs során felfrissülnek az inaktívvá vált keringési területek, ellazítható az irodai munka során túlzottan igénybe vett hátizom, feloldódnak a nyakizom görcsei, továbbá megelőzhető az ínhüvelygyulladás kialakulása, a karok és kézfejek átmasszírozásával. Az irodai székes masszázs nem csak az emberek élettani funkcióit, hanem a dolgozói teljesítményt, ezáltal a vállalati hatékonyságot is javítja.

Éppen ezért kifejezetten cégeknek ajánljuk irodai masszázsunkat. Hogyan is teheti elérhetővé munkahelyén a testi-lelki megújulást biztosító masszázst? Ide kattintva utánaolvashat.