Mezítláb a kertben 2

Több ilyenre lenne szükség a gyerekek körében, mert az időjárás ilyenkor nyáron kedvez ennek a lehetőségnek:

Az egészséges életmód érdekében a talpmasszázsra minden kertben, sőt minden modern otthonban lehetőség lenne. Azt is mondhatnánk, hogy kisgyermekes szülők számára elengedhetetlen!

A kerti talpmasszázs segít a pihenésben, mivel a lábak legfontosabb pontjait masszírozza az egész test jólétéhez. Sok városi lakó jól vagy még többen rosszul kialakított cipőben éli életének nagy részét. Ráadásul sokan vannak olyanok is, akik még a házban is ragaszkodnak a cipőhöz vagy a papucshoz. (Természetesen a felfázás lehetőségét messzire kell kerülni, de kint a szabadban nagy lehetőségeink lennének!)

Tehát összegezzük: a természetben és a természetes lakásban jó a mezítláb járás.

Korábban már írtunk egy blogbejegyzést arról, hogy hogyan alakíthatjuk a kertünket szuper talpmasszázs-hellyé, de most arra szeretnénk kitérni, hogy a gyerekek számára ez mennyire hatékony.

Mezítláb a kertben 1Aki mezítláb jár az ingyen talpmasszázsban részesül, de csak akkor, ha a talaj kellően változatos. Éppen ezért fontos a többféle kő, kavics, homok stb. A mezítlábjárás egyik legnagyobb előnye, hogy aki mezítláb van annak közvetlen kapcsolata van környezettel. Nincs többé semmi, ami megakadályozza őket abban, hogy érezzék az alattuk lévő földet. Mivel a láb idegei érzékenyek lehetővé válik, hogy jobban összpontosítson a gyerek, és biztonságban tartsa magát. A mezítlábas időszakok erősebbé teszik a lábat és a test élénkebb marad és kevésbé hajlamos a sérülésre. De a kis horzsolások és vágások építik a figyelmet és erősítik az immunrendszert.

Persze, ha egy gyermek, aki már évek óta cipőben volt, eleinte biztosan utálni fogja a mezítlábazást és ez kényelmetlen lesz számára. Itt a fokozatosság elve működik. Az idő múlásával ráérezhet a dolgokra és akkor a mezítlábas élet minden előnyét élvezheti.

A gyerekek nem futnak teljes sebességgel a betonon mezítláb, mert az nem kényelmes. Így nem fog elesni olyan hamar, mint amikor cipőben rohangál.

Hasonlítsuk össze egy felnőtt és egy újszülött lábát, ami még sok éven keresztül fejlődik tovább, de láthatjuk, mennyi deformitáson esik át a lábunk, ahogy növünk, azért mert nem megfelelően bánunk vele.

Mezítláb a kertben