székes masszázs, mobil masszázs - xmm

Korunk embere, életének legnagyobb részét a munkahelyén tölti és elég sokat dolgozik, főleg, ha magyar. Ha az ember a munkájára koncentrál, nem is veszi észre, hogy sokszor görnyedve, lábát keresztbefonva, kezét a számítógép egerére görcsösen rászorítva vagy előrehajolva egy ügyféllel foglalkozva tölt el hosszú órákat.

A munkahelyi és általában a helytelen testtartásnak rengeteg káros következménye van a szervezetre nézve.

Fejünk búbjától lábujjunk hegyéig, azaz a fejfájástól egészen a láb zsibbadásáig, kihűléséig, a test bármelyik pontján kialakulhat rendellenesség. A helytelen testtartás fizikai és mentális feszültséget okoz, rontja a munkahelyi légkört, akadályozza a kollégák egymás közötti vagy ügyfelekkel történő kommunikációját, tehát rontja a szervezet, a cég teljesítményét.

Ma már minden cég és munkavállaló számára rendelkezésre áll egy olyan szolgáltatás, mellyel a munkahelyen, a munkaidő egy töredék részében megoldható a dolgozók közérzetének javítása. Ez a székes vagy más néven irodai masszázs, ami egy cigarettaszünetnyi idő alatt átmozgatja, felfrissíti a helytelen testtartás miatt elgémberedett izmokat, csökkenti a fizikai és mentális feszültségeket.

Székes masszázs és keringésjavításA masszázsszék ergonómiai kialakítása biztosítja a test helyes súlyelosztását, tehermentesíti a nyaki és háti gerincszakaszt, így elősegíti az ellazulást. A masszázs a fej, nyak, váll, kar, kéz, hát és a derék izmaira irányul, a keringés fokozásával elősegíti a vérszegény izomcsoportok jobb vérellátását. Egy egész napos konferencia, vagy továbbképzés is eredményesebben zárul, ha nap közben a résztvevők igénybe vehetnek egy masszírozást, mely által éberebbé, egyúttal nyugodtabbá válnak.

Nem csak az irodában ülő munkatársak szorulnak rá erre a kezelésre. Hanem mindazoknál a munkaköröknél hasznosítható, ahol a munka hosszú ideig tartó rossz testtartást kíván meg, vagy fokozott stressz hatással jár. Sokszor akadályozza a munkát a fejfájás, ujjzsibbadás, vagy a nyak korlátozott mozgása, derékfájás, hátfájás, mely tünetek ellen hatékony gyógymód a masszázs.

A felsőtest akupresszúrás pontjait masszírozva a feszült izmok kilazulnak és az általuk nyomott idegpályák felszabadulnak,

így az ízületek mozgás-beszűkülése is megszűnik. A gerincoszlop idegpályái a test többi részével kötik össze az agyat. Ezáltal az idegrendszer útján távoli szervekre is kihat a masszírozás. Így a vérellátás javításával az ülőmunka során kialakuló lábzsibbadásra, vagy a hideg láb szindrómára is gyógyító hatást gyakorol.

Az egész napos billentyűzethasználat, vagy írás okozta izomgörcs, vagy ínhüvelygyulladás kialakulását előzi meg a felkar, az alkar és az ujjak masszírozása.

A nyaki és vállizmok fellazítása javítja az agy oxigén ellátását. Növeli a koncentráló képességet, megszünteti lapockánál a stressz miatt kialakult csomókat. De a vérnyomás csökkenését, ezáltal a szív tehermentesítését teszi lehetővé, a masszírozás során kialakuló értágulat. A vérellátás javulásával javul a szövetek oxigén- és tápanyagellátása. Felgyorsul a keringés, ez megkönnyíti a salak és méreganyagok távozását is a szervezetből. A folyamat során beindul a test öngyógyító mechanizmusa, felerősödik az immunrendszer.

A helytelen testtartás miatt kialakult tünetek megszüntetése,

illetve megelőzése lehetővé teszi, hogy a munkatársak kevesebb időt töltsenek betegállományban, és csak a valódi munkaidőt töltsék intenzív, eredményes munkával. A jó közérzet javítja az emberi kapcsolatokat, csökken a munkahelyi stressz kialakulásának kockázata is. Ráadásul a dolgozók munkakörülményeinek javítására irányuló munkáltatói törekvések elősegítik a munkavállalók elkötelezettségét munkahelyük iránt.

Facebook oldalunk