A munkamánia és kezelése

A mai értelemben vett munkamániások, azok a személyek, akiknek minden gondolatát és idejét a munka tölti ki.

A munkamánia bátran nevezhető függőségnek, mivel ebben az állapotban minden társas kapcsolat és szabadidős tevékenység háttérbe szorul,  továbbá az egyetlen örömforrás és motiváció a munkából származik. Azt fontos tisztázni, hogy nem mindenki munkamániás, aki sokat dolgozik. A függő emberek nem élvezik munkájuk gyümölcsét, szabadidejüket is a munkahelyi feladataiknak szentelik, nem tudnak kikapcsolni és idegesen reagálnak minden, olyan megjegyzésre, ami arra irányul, hogy elhanyagolják környezetüket. Az efféle betegség tönkreteszi a testet és lelket egyaránt.

Ezek a személyek sokszor küzdenek depresszióval, szorongással a megfelelési kényszer és a magány miatt.

Ráadásul nem csak lelki tüneteik lehetnek. Gyakran előfordulnak izomgörcsök, gerincfájdalmak és kardiológiai problémák is. Kellő figyelemmel, sokat lehet javítani ezen az állapoton. A Xantos Mobil Masszázsnak számos, olyan szolgáltatása van, mely segítséget nyújthat ezeknek az embereknek. Ilyen például az irodai masszázs és a egyéni vagy családi jóga. Kifejezetten ajánljuk, olyanoknak, akik nem tudnak elszakadni a munkától.

A munkamánia és kezeléseAz izmok masszírozása ellazítja a testet, megelőzi a fizikai betegségeket. Nyugtató és pihentető hatása révén, boldogsághormonok szabadulnak fel, melyek javítják a beteg lelkiállapotát. Sajnos sok esetben a mozgásszegény életmód az, ami kulcsfontosságú szerepet játszik a fizikai megbetegedések kialakulásában. Ilyenkor szoktuk ajánlani a munkahelyi jógát.

Ez a jógaforma lehetőséget biztosít a társas kapcsolatok erősítésére, a mozgásra és a szellemi egyensúly fenntartására. Megelőzheti az elszigetelődést, melyet a folytonos önmegvalósítás és munkába fektetett energia okozhat.

Előfordul, hogy ezek a terápiák sem segítenek és a családtagoknak kell megtenniük az első lépést. A változás érdekében elkísérhetjük, a függőségben szenvedő rokonunkat, barátunkat lélekgyógyászhoz, legrosszabb esetben pszichológushoz. A lényeg, hogy ezek az egyének, megtanuljanak az élet más területén is helyt állni.

Ne zavarja őket, ha családi kiruccanásra vagy céges rendezvényre kell menniük  a munka helyett. Ez a probléma sokakat érinthet, de lehet, hogy ők maguk sem tudják, hogy egy betegségben szenvednek. Az igazi megoldás sokszor, az önfelismerésben rejlik. Kell, hogy tudjunk nemet mondani a munkára és néha, olyan tevékenységekre is koncentrálni, ami nem csak a mi, de a körülöttünk lévők hangulatára is pozitív hatást gyakorol. A munkamánia hosszútávon nem előnyös.