SEARCH

Speciális lehetőséget jelent a Aquaworldben igénybe vehető szolgáltatásunk, amely az egészségmegőrzést az úszás és az úszósport nyújtotta előnyökkel kombinálja.

Masszázs és úszás

Egyes felmérések szerint hazánkban az úszás az egyik legkedveltebb kikapcsolódási forma. Ráadásul azt is sokszor hallhatjuk, hogy az orvosok terápiás céllal javasolják. Nem véletlenül, hiszen az úszás serkenti a vérkeringést, az anyagcserét, segít megőrizni alakunkat, illetve számos egészségügyi rizikófaktor kiküszöbölhető általa. Különösen hasznos időskori cukorbetegség esetén, nagy túlsúllyal vagy ízületi panaszokkal küzdők számára, terheseknek, valamint csípő- és térdproblémával küszködőknek. Csontritkulás esetében javítja az ideg-izom koordinációt. Az asztmások számára is kifejezetten előnyös, mert az úszás során belélegzett levegő általában meleg és páradús, illetve a vízben végzett testmozgás ritkán vált ki rohamot. De a rendszeres gyakorlók szerint az úszás során kitisztul a fejünk és könnyednek, súlytalannak érezhetjük magunkat. Ám, ha még nem vagyunk biztos úszók, inkább csak olyan vízben gyakoroljunk, ahol még leér a lábunk.

Mi a hatékony úszás titka? Tudja meg!

Ha Ön sportoló nagyon jól tudja, hogy a jó fizikai kondíció és az elme tiszta működése nagy szerepet játszik abban, hogy jól szerepeljen és nyerjen. A masszázs minden sportoló számára hasznos, ráadásul bármely korosztály alkalmazhatja. A jól megválasztott masszázs felkészíti a testet, plusz energiával lát el, méregtelenít és kitisztítja az elmét, csökkenti a stresszt és a feszültséget, növeli a koncentrációt, a magabiztosságot, a kitartást és az ellenálló képességet. Iktasson be rendszeres masszázskezeléseket heti edzéstervébe!

Ha Ön nem sportol csak aktív, mozgással teli életet él tudja, hogy az egyik legfontosabb dolog a megfelelő állóképesség. A masszázs segít aktivizálni és megújítani a meglévő energiákat, biztosítja a megfelelő vérkeringést és az anyagcsere-folyamatokat és elősegíti a sejteket tápláló anyagok felvételét, illetve hozzájárul a bőr nedvességtartalmának helyreállításához, megakadályozva annak kiszáradást. Nagyobb izommunka és intenzív testmozgás után a masszázs elősegíti a fáradtságérzet megszűnését, az izomzat könnyebben és gyorsabban kipiheni magát.

Ha Önnek fontos a fittség és a szépség, akkor jó, ha tudja, hogy a masszázs jótékony hatással van a bőrünkre. A simító és dörzsölő mozdulatok felgyorsítják a bőr elhalt hámsejtjeinek leválását, s így fokozódik a mélyebben fekvő fiatalabb sejtek növekedése. Ez pedig hozzájárul a bőr természetes rugalmasságának és feszességének megőrzéséhez. Mivel aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert segíti a szervezet nyugalmi helyzetének visszaállítását, csökkenti a stresszt.

Ha Önnek fontos az egészség, akkor a fentiek mellett érdemes tisztában lenni azzal, hogy a masszázs során oldódnak a kötőszövetben lévő letapadások, gyorsul a különféle lerakódások felszívódása és csökken a lerakódott zsír mennyisége. A masszázs jótékony hatással van az emésztésre is, mert fokozódik a bélműködés és az anyagcsere folyamatok aktivitása, felgyorsul az emésztés, és a salakanyagok kiválasztása. De nagy segítséget nyújthat a masszázs a rossz testtartásból, fizikai megerőltetésből származó nyak-, váll-, derék- és hátfájásra is, így idős korban a rendszeres masszázs sikerrel minimalizálja a megerőltetés általi sérülések kockázatát.

Az általunk nyújtott masszázsok az Aquaworldben is az egyén problémáinak, igényeinek és állapotának maximális figyelembe vételével, szakértő kezek segítségével történnek. Igénybe vehetők akár úszás előtt, akár úszás után, akár szauna előtt; részei lehetnek egy edzés vagy egy relaxáló programnak, segíthetik az egészségmegőrzését vagy a fogyókúra megvalósítását is.

 

Masszázstípusaink az Aquaworldben

 

Relaxációs masszázs
Olyan ritmikus, gyengéd mozdulatokkal végzett masszázs, amely kezelő simításokkal, dörzsölésekkel éri el a nyugalmi, pihent és feszültségmentes állapotot. A relax masszázst az aromaterápiás masszázsolaj és annak illata teszi hatékonyabbá, így a masszázs lelki szinten is pihentet.
Azoknak a vendégeinknek ajánljuk, akik egy kellemes, kényeztető masszázsra vágynak és nem igazán szeretik az erős masszázst. További információ …


Sportmasszázs
A sportmasszázs erős, intenzív technika, dörzsölő, ütögető, gyúró fogásokkal. Alkalmazható edzés előtt vagy után, attól függően, hogy mi a cél, bemelegítés és teljesítménynövelés, vagy inkább a fizikai aktivitás utáni nyújtás, az izomláz és a fáradtságérzet megszűntetése. A sportmasszázs rendszeres alkalmazásával csökkenthető a sérülések kockázata és növelhető az állóképesség.
Azoknak a vendégeinknek ajánljuk, akik aktív sportolók vagy szeretnének fizikai kondíciójukon javítani. További információ …

 

Frissítő masszázs/Svédmasszázs
A frissítő masszázs olyan ritmikus, lendületes, dinamikus mozdulatokkal végzett, nyugati hagyományokon alapuló masszázs, amely során a masszőr/masszőz a svédmasszázs fogásaival éri el a közérzetjavító hatást. A masszázs során – a felfrissülés mellett – csökkennek bizonyos sérülések utáni fájdalmak, beindulnak a szervezet öngyógyító mechanizmusai.
Mindenki számára ajánljuk, aki felfrissülni vágyik. További információ …

 

Talpmasszázs
A reflexológián alapuló masszázs során a talp megfelelő zónáinak masszírozásával megnő a hozzárendelt szervek vérbősége, javul az anyagcseréje, nyirokkeringése és ezzel mozgósíthatjuk a szervezet öngyógyító erőit.
Azoknak a vendégeinknek ajánljuk, akik többet szeretnének tenni egészségükért. További információ …

 

Masszázsaink időtartam szerint


20 perces masszázs:
 részmasszázs, amely egy bizonyos területre koncentrálva például csak a nyak és a váll, vagy csak a hát, vagy csak a végtagok kezelésére irányul.

40 perces masszázs: teljes testmasszázs, amely során a végtagok, a hát és nyak izmainak kezelése valósul meg.

60 perces masszázs: teljes testmasszázs, amely a végtagok, a hát és a nyak izmainak kezelése mellett talpmasszázzsal is kiegészül.

Ne éljen fájdalomcsillapítókon, ne terhelje a szervezetét!
Inkább jöjjön el hozzánk vagy igényeljen tőlünk masszázst!

Ha sokszor szokott zsibbadni a keze vagy a lába, ha sokszor érezte már, hogy ólomsúly nehezedik a vállára, ha gyakran fáj a feje, ha egy-egy nehéz nap után bedagad a lába, ha sportolás közben meghúzódott valamelyik izma, ha görcsöt érez a vállában, a nyakában vagy fáj a lapocka környékén; ha azt érzi, hogy majd szétveti az ideg, ha megerőltette a kezét, a derekát, ha nehezen tud lehajolni …

fontolja meg a masszázs és a szakértő kezek lehetőségét!

Back to Top