relax masszázs

Olyan ritmikus, gyengéd mozdulatokkal végzett masszázs, amely kezelő simításokkal, dörzsölésekkel éri el a nyugalmi, pihent és feszültségmentes állapotot. A relax masszázst az aromaterápiás masszázsolaj és annak illata teszi hatékonyabbá, így a masszázs lelki szinten is pihentet.

Az illóolajok egyszerre több területen is hatnak, hiszen a bőrön keresztül felszívódva a véráramba kerülnek és a szervezet egészére nyugtató, serkentő vagy élénkítő módon hatnak. Belégzéskor pedig lelki, érzelmi választ váltanak ki. Az illóolajok rendelkeznek egy általános fertőtlenítő, baktérium- és gombaölő, görcsoldó, vérbőséget okozó, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és az adott illóolajra jellemző hatással is. Ezek belülről is szépítenek, mely teljes újjászületést, ellazulást biztosít. A masszázs és az illóolajok együttes hatására salakanyagok távoznak el a szervezetből, a bőr és az érhálózat rugalmasabbá válik.

A relax masszázs célja, hogy ellazult állapotot biztosítva segítsen a stressz és a feszültség levezetésében. Ma már több orvosi tanulmány felhívja a figyelmet arra, hogy a simító érintésnek pozitív hatása van a betegségek és a legyengült állapot javításában is. A masszázs és illóolajok hatására a jókedvért, örömérzetért felelős boldogsághormonok szabadulnak fel. A gyengéd, relaxálást segítő masszázsok nagyon jó stresszoldó hatásúak, stimulálják a vér- és a nyirokkeringést, erősítik az immunrendszert, és relaxáló hatásuk révén még az alvási zavarok esetében is kiválóan alkalmazhatók. De a relaxációs masszázs a lelki eredetű problémák kezelésének kiegészítője is lehet.

A relax masszázs célja, hogy ellazult állapotot biztosítva segítsen a stressz és a feszültség levezetésében

A fogások nem hatolnak mélyre, nincsenek benne erős mozdulatok, nem az izmok átgyúrása és az izomcsomók feloldása a cél. A masszázst szabad bőrfelületen végezzük, fürdőruhában vagy fehérneműben. Aki teheti, a hatékonyság érdekében a masszázs után ne zuhanyozzon le rögtön, hagyjon kis időt annak, hogy a jótékony hatás érvényesüljön.

Célszerű olyan időpontot választani a masszázsra, ami után nincs közvetlenül sürgős dolog és így lesz ideje élvezni az ellazulás élményét. Masszázs után fogyasszon sok folyadékot (tiszta vizet), hogy a felgyülemlett salakanyag távozhasson!