ízületek védelme_xmm

Fiatalok és idősek körében egyaránt gyakran jelentkező panasz a nyak, derék és váll fájdalma, ezért fontos az ízületek védelme.

A hidegebb hónapokban nem csak a megfázás ellen kell tenni, hanem ízületeinket is védeni kell. Az ízületek védelme érdekében egy kis odafigyeléssel sokat tehetünk.

Étkezés

ízület - xmm - Az ízületek védelme - TáplálkozásTáplálkozásunkra tudatosan oda kell figyelni, hogy az vitamindús és változatos legyen. A C- és E-vitamin, valamint a szelén-, a cinktartalmú ételek fogyasztása antioxidáns tulajdonságuk miatt előnyös. Fogyasszunk alacsony koleszterin tartalmú ételeket, az esetleges ízületi betegségek, mint a reuma vagy köszvény kialakulás elkerülése érdekében! Egyszerre ne együnk sokat, hanem többször kis adagokat, hogy ne terheljük le a szervezetünket. Sőt, ha ilyen egészségesen étkezünk, akkor az elhízás veszélyét is minimálisra csökkenthetjük.

Mozgás

A hidegebb időben nehezebben megy, mozduljunk ki otthonról. Ne hagyjuk el magunkat, hanem ilyenkor is menjünk sportolni! Akár egy hosszú séta, úszás vagy aerobikedzés is fitten tartja és erősíti az ízületeinket. Természetesen a sportot életkorunkhoz és fizikumunkhoz célszerű kiválasztani, illetve a mozgásformához igazodva megfelelően be kell melegíteni, nyújtani és óvakodni kell a hirtelen mozdulatoktól. Ilyenkor fontos a réteges öltözködés, hogy melegen tartson minket.  Ha ízületek védelme_xmmlehetőségünk van rá, ne mindig ugyanazokat az ízületcsoportokat terheljük, hanem egyenletesen mindegyiket. Akár sportkrémet is használhatunk, ami webshopunkból is rendelhető. A nehezebb tárgyak emeléséhez mindkét kezünket használjuk, illetve ne cipeljünk nehéz táskát vagy szatyrot, hanem inkább húzzuk (ma már egész divatos guruló bevásárlótáskákat lehet kapni.)

Akik ülőmunkát végeznek, ügyeljenek arra, hogy időnként mozgassák meg végtagjaikat, nyakukat. A monitort kellő szemmagasságból nézzék, mert ha huzamosabb ideig kell lefelé hajtani a fejet, az megterhelő az ízületek számára. A csuklónkat és ujjainkat is tornáztassuk, illetve szerezzünk be csuklótámaszt, mely tehermentesíti ízületeinket.

Mindennapok

Különösen női olvasóinknak ajánljuk, hogy mellőzzék a túlságosan magas sarkú, szűk cipőket, mert hosszú távon tönkreteszi a lábat. Ha a munkájuk meg is követeli a mutatós viseletet, már alacsonyabb sarkú cipők is lehetnek csinosak, sőt még kényelmesek is. Továbbá mindkét nem számára készülnek speciális talpbetétekkel ellátott divatos lábbelik, melyekkel sokat tehetünk lábízületeink védelmében.

Amennyiben lehetséges kerüljük a stresszt, és az azt kiváltó okokat. Kiváló stressz oldó hatásúak irodai székes masszázsaink is, melyek igazi felüdülést nyújtanak.  Azoknak ez kiváló megoldás, akiknek nincs elegendő idejük a testmozgásra. A Xantos Mobil Masszázs Kft. szolgáltatásainak keretén belül tapasztalt, profi masszőr kollégáink az Ön által egyeztetett helyszínen és időpontban jelennek meg, biztosítva egy különleges ergonómiai kialakítású masszázs székkel végzett irodai masszázst. A masszázs nem igényel különösebb előkészületet, akár munkahelyi szünetben is elvégezhető masszázsaink alatt felfrissülhet, és újult erővel folytathatja napi teendőit.

Rohanó világunkban sokszor ügyet sem vetünk az ízületi és egyéb fájdalmainkra, ami később akár komolyabb problémákhoz is vezethet. Szánjon időt saját magára, és testi egészségére!

Előző bejegyzésünkből megtudhatja, hogy az ízületek védelme hogyan oldható meg zselatinnal! Továbbá webshopunkból különféle gerincnyújtó és gravitációs padokat vásárolhat, az ízületek védelme és egészsége megőrzése érdekében!