Mobil masszázs XMM - Alvászavar csökkentése masszázzsal

Életünk egyharmadát alvással töltjük.

Az alvás ideje alatt töltődik fel szervezetünk, a tudatalattink pedig rendezi az előző nap történteket. A nyugodt éjszakai pihenés elengedhetetlen a szellemi és fizikai teljesítőképesség megtartásához. Az egész napot tönkreteheti, ha nem tudjuk kialudni magunkat éjszaka. Ha nehezen alszunk el, ha éjszaka gyakran felébredünk vagy, ha reggel túl korán ébredünk és ez rányomja bélyegét a fizikai és szellemi teljesítményre, akkor alvászavarról beszélhetünk. Az átmeneti alvásproblémák, melyek 1-2 hétig tartanak, nem igényelnek különösebb kezelést. Az okok megszűnésével – vizsgaidőszak, családi gond, stresszes munka – visszaállnak az eredeti alvási szokások.

A tartós alvászavarral azonban már foglalkozni kell,

mert az alvászavar hátterében állhat szervi probléma vagy betegség is, mint cukorbetegség vagy pajzsmirigy túlműködés. Érdemes tehát orvoshoz fordulni. Amennyiben a kivizsgálás nem mutat elváltozást, az alvászavar pszichés okokra vezethető vissza. Az egész nap felgyülemlett stressz, pszichés izomfeszültség is oka lehet az alvászavarnak. Amellett, hogy mérsékeljük a kávé- és teafogyasztást, igénybe vehetünk relaxációs masszázsterápiát is. A masszázs oldja a feszültséget, nyugtató hatással van a vegetatív idegrendszerre, kiegészülhet különféle illóolajak használatával, melyek fokozzák jótékony hatását. Ilyen illóolaj például a levendula, mely álmatlanság, stressz, fejfájás esetén fokozza a masszázs hatását, vagy a citromfű, mely nyugtató hatású. Az illóolajos masszázsnál használt olajok, krémek és párologtatott olajok segítenek helyreállítani a testi, és lelki energia egyensúlyát. Az illóolajos masszázs oldja az izomfeszültséget, javítja a keringést, a légzést, ily módon elősegíti az elalváshoz szükséges nyugodt lelki állapot kialakulását, javítja a test oxigénellátását.

Ha nehezen alszunk el, ha éjszaka gyakran felébredünk vagy, ha reggel túl korán ébredünk és ez rányomja bélyegét a fizikai is szellemi teljesítményre, akkor alvászavar állapotáról beszélhetünk.Egy-egy illatot ugyanúgy kíván a szervezet, mint egy gyümölcsöt vagy egy szelet csokoládét, ösztönösen kiválasztva a gyógyító hatásút. Az illatok erőteljes hatással vannak energiarendszerünkre, simogatják érzékeinket és felszabadítják a negatív energiákat, melyek akadályozzák lelkünk nyugalmát, nem teszik lehetővé pihentető alvásunkat.

A fejmasszázs is kiváló stresszoldó hatású, pihentet, lazít, így az álmatlanság leküzdésében fontos szerepe van. Könnyen hozzáférhető terület, melynek masszírozása élénkíti a vér- és nyirokkeringést, nyugtató hatású, elősegíti a „boldogsághormonok” termelődését, enyhíti a szorongást és a kisebb fokú depressziót, ezáltal mélyebb, nyugodtabb alvást biztosít.

Az alvás létszükséglet, mely lehetővé teszi, hogy idegrendszerünk regenerálódjon ez egész napi megterhelés után. Az alvás hiánya, vagy zavara csökkenti az alkalmazkodóképességet, a munkateljesítményt és ingerültté tesz. Az állandósult kimerültség fogékonyabbá tesz a betegségekre és a szellemi leépülés felé sodorhat.

Ezért is érdemes időt szakítani az alvászavar masszírozással történő kezelésére, bár a kezelés rendkívül kellemes és pihentető. A masszázs különféle formáinak rendszeres alkalmazása igen jó hatással van a test fizikai állapotának megőrzésére, az egészséges állapot visszaállítására.