Masszázs után

A testi-lelki ellazulás legjobb módja egy kiadós masszázs. Manapság szinte bárhol hozzájuthatunk, a magán praxisoktól a plázákig, de érdemes tervezni mielőtt, igénybe vesszünk ezt a szolgáltatást. Sokan nem gondolnak bele a masszázs velejáróiba, arra pedig még kevesebben gondolnak, hogy mit érdemes masszázs után csinálni, hogyan tegyük hatékonyabbá a masszázst, és mikre kell különösen odafigyelnünk.

 

Íme, néhány hasznos tipp a masszázsok rajongóinak:

 

1. A masszázs utáni tevékenységeknek egyik legfontosabb szabálya: Igyon sok folyadékot!

2. A masszázs után közvetlenül ne végezzünk megterhelő tevékenységeket!

3. A masszázs után nem célszerű munkába, stresszes környezetbe menni.

4. Ajánlott könnyű ételek fogyasztása.

5. Ajánlott a pihenés, és egy csésze zöld tea elfogyasztása, amely a masszást követően jótékony hatással lehet a testünkre.

6. A szauna vagy egy gőzfürdő kiváló választás masszázs után is.

7. Megfelelő táplálkozással és sporttal érhetjük el a maximális hatékonyságot.

8. Mivel a masszázs során olajos lehet a haj a tarkónkon, és összekócolódhat kicsit a hajunk, felkészülhetünk fésűvel vagy gondoskodhatunk hajmosási lehetőségről. Célszerű nem közvetlenül masszázs után menni fontos értekezletre.

9. Figyeljünk az időjárásra. A masszázs során felmelegszik a testünk, és ha utána kimegyünk a hideg utcára megfázhatunk. Fontos a megfelelő ruházat.

10. Jelentkezzen be a következő masszázsra! Ha kúraszerűen csináljuk, akkor érezhetjük meg igazán a masszázs hatalmát.

+1 Székes masszázs esetén természetesen semmilyen olajat nem használnak a masszőrök, és a ruházatunk is rajtunk marad, tehát nem szükséges semmilyen előkészületeket tenni, és a masszázs után nyugodtan folytathatjuk a munkánkat.

 Masszázs utáni teendők - XMM blog