Spa kényeztetés

Vajon mit rejt ez a szó SPA, hogyan ejtjük helyesen, illetve miért is jó ez nekünk?

A szó jelentésével kapcsolatban két teória is létezik, miszerint a SPA egy mozaik szó (sanus per aquam vagy sanitas per aquam), ami annyit tesz, hogy „vízből nyert egészség”. A másik elmélet szerint, a szó, a belgiumi Spa város nevéből ered, amelynek jelentése „kút”. Elég régóta tart a vita, hogy végül is hogyan kell ejteni ezt a szót: „spa-spá” vagy „szpá”. Ennek érdekében végeztünk egy kis kutató munkát, és érdekes módon arra jutottunk, hogy a szónak szinte minden nyelven ugyan az a jelentése (gyógyfürdő) és a kiejtés is megegyezik: „szpá”.Igazság szerint, az „á” a végén elvan harapva, szóval sokkal inkább egy „ä” hangra emlékeztet.

Ám mai értelmezésben a fogalom több mint egy hely, ahol természetes gyógyászati anyagok felhasználásával (víz, iszap) nyújtanak egészségügyi, egészségmegőrző, rekreatív kezeléseket. Most már ide tartozik a szépség ápolás is, a manikűrtől kezdve, egészen a halas lábhámlasztásig.Magyarország nagyon gazdag termálvíz-forrásokban, így – gyógyfürdők terén – méltán foglal el kiemelkedő helyet Európában. Ezek az intézmények különböző kezeléseket biztosítanak, pácienseik egészségének megőrzése érdekében. Többek között hidroterápia (vízben történő kezelés), mechanoterápia (mozgásterápia, masszázs), illetve fototerápia (fényterápia).

Wellnes kellékekEzeknek a gyógyító eljárásoknak lazító, görcsoldó és fájdalomcsökkentő hatásai vannak. Ezt az élményt nyújthatjuk Önnek otthonában a Xantos Mobil Masszázs otthoni szolgáltatásával.

Ez a szolgáltatásunk egy úgynevezett mobil SPA,

melynek során, a kényeztetés érdekében csak természetes anyagokat használunk.

Ismerje meg Facebook oldalunkat is!