Facercise - Felejtsük el a ráncokat és a petyhüdt arcot! - the-eye-opener

Nem kell mindjárt a botoxra és a különböző sebészeti, kozmetikai beavatkozásokra gondolnunk.

Hiszen mindössze egy hét alatt fiatalosabb és feszesebb arcbőrünk lehet természetes úton, egy egyszerű arcmasszázzsal. Ezeket a technikákat képekkel illusztrálva fogjuk bemutatni azért, hogy mindenki el tudja kezdeni már ma a masszázst. A 66 éves Carole Maggio nevéhez fűződik a Facercise (arctorna) program, amit éveken át tökéletesített. Miután harmincegynehány évvel ezelőtt Carole átesett egy rosszul elsült plasztikai műtéten, ami azt eredményezte, hogy sokkal idősebbnek nézett ki, mint akkori életkora (36) és az orra is teljesen megváltozott. Ezért úgy gondolta, hogy nem fekszik többet kés alá, hanem megtalálja a természetes módját annak, hogy javítson a helyzetén, a külsején.

Számos olyan gyakorlatot fejlesztett ki, amivel segíteni tud mind a mai napig világszerte a nőknek, a minél feszesebb, a minél fiatalosabb és az egészséges arcbőr elérése érdekében. Carole filozófiája az, hogy attól, mert az ember öregszik, nem kell idősnek kinéznie. Ezzel mi is teljesen egyetértünk! Így tehát ki is próbáltuk nem egyszer az egyik egyszerű arcmasszázs projektjét, és mivel nekünk tökéletesen bevált, ezért úgy gondoltuk nem szabad tovább titkolóznunk.

Carole Maggio - Facercise - Felejtsük el a ráncokat és a petyhüdt arcot!A következőkben, a már oly sokszor említett Facercise arcmasszázs technikát fogjuk bemutatni.

Nem kell mást tennie csak követni az utasításokat, amelyek naponta körülbelül nyolc perces arcedzésnek felelnek meg. Amennyiben időnk engedi, akkor akár naponta kétszer is elvégezhetjük a természetes arcfeszesítést. Az észrevehető javulás egy hét után már jelentkezik, persze ez is függ attól, hogy az ember mennyire elszánt, mennyire tartja be és fogadja meg a tanácsokat, illetve a leírásokat.

Persze nem árt elfelejteni azt sem, hogy a kevesebb néha valóban több, hiszen az arc „túldolgoztatása” esetén végeredményképpen egy feszes, de annál inkább fáradtabb tekintetet fogunk a tükörben látni, nem pedig egy fiatalosan ragyogót. Ezért kérünk mindenkit arra, hogy legyen türelmes és tartsa be az ütemtervet, továbbá mindenki legyen következetes!

The eye opener – „A szem nyitó”

Módszer:

Facercise - Felejtsük el a ráncokat és a petyhüdt arcot! - the-eye-openerTegyük a kezünket a képen is látható pozícióban az arcunkra úgy, mintha egy napszemüveget formálnánk a kezünkkel. A hüvelykujjainkat a szemeink külső sarkaihoz illesztjük úgy, hogy a körmünk érjen az arcbőrünkhöz. A két mutatóujjunkat a szemöldökök közé helyezzük, ahogy a képen is láthatjuk. Tartsuk a szemeinket szorosan lehunyva, miközben a hüvelykujjainkkal és a mutatóujjainkkal egy kis húzó erőt fejtünk ki. Így a szemkörüli izmok folyamatosan dolgoznak, mivel ellennyomást kell gyakorolniuk az ujjainkkal szemben. A gyakorlatot nem kell 40 másodpercnél tovább végezni.

Hatása:

A felső és az alsó szemhéjak körüli duzzanatokat csökkenti, így szemeink éberebbnek, nagyobbaknak és fiatalabbaknak fognak látszódni.

Furrow Smoother – „Barázda kisimító”

Módszer:

Facercise - Felejtsük el a ráncokat és a petyhüdt arcot! - furrow-smoothTegyük a képen látható állásban a kezünket a homlokunk közepére. Most húzzuk le a kezünket a homlokunkon úgy, hogy a szemöldökeinket is lehúzzuk, majd tartsuk így 30 másodpercig. Ezek után nyomjuk fel a homlokunkon az ujjainkat úgy, hogy a szemöldökeink is felnyomódjanak, majd szintén tartsuk ki 30 másodpercig. Ha a homlokunkon nagyobbak és mélyebbek a ráncok, akkor naponta többször is megismételhetjük ezt a gyakorlatot.

Hatása:

A homlok izmait dolgoztatjuk meg, mert miközben a homlokunkat megemeljük, csökkenteni tudjuk a felső szemhéjak okozta fáradt kinézetet is. Továbbá a homlokon lévő, nem kívánatos ráncokat és a szemöldökök közötti függőleges barázdákat is kisimíthatjuk ezzel a gyakorlattal.

 

Lower eyelid lifter – „Alsószemhéj emelő”

Módszer:

Facercise - Felejtsük el a ráncokat és a petyhüdt arcot! - Lower-eyelidElőször is helyezzük a mutatóujjainkat finoman a szemeink külső sarkaihoz oda, ahol még az alsó szempillákat érezzük. Majd nézzünk fel, amennyire csak tudunk, de úgy, hogy a fejünket nem mozdítjuk el! Akár a mennyezetet is kitűzhetjük támpontnak, de ne feledjük, a fejünkkel ne segítsünk magunknak. Fontos tudni, hogy akkor csináljuk jól a gyakorlat eddigi fázisait, ha a külső szemizmok pulzálását érezzük. A gyakorlatot naponta kétszer 40-40 másodpercig végezzük.

Hatás:

Csökkentjük a szem alatti sötét karikákat és duzzanatokat. Ha túlzottak a szem alatti duzzanatok, akkor érdemes akár naponta háromszor is megismételni ezt a gyakorlatot.

Cheek Energiser – „Orca energizáló”

Módszer:

Facercise - Felejtsük el a ráncokat és a petyhüdt arcot! - Cheek-energiserHelyezzük finoman a mutatóujjainkat az orcánkra úgy, ahogy a képen is látjuk! Most olyan arckifejezést kellene produkálnunk, amikor a felső ajkunk mosolygásra görbül úgy, hogy az ajkunk a fogainkat eltakarja. Ezek után pedig zárjuk össze a szánkat és „vegyük elő” a gondolkodós arckifejezésünket vagy csak fintorogjunk, mintha valami undorítót látnánk. Akkor végezzük jól a gyakorlatot, ha az arcunk mozgását érzékeljük a mutatóujjainkkal. Ismételjük meg ezt a fajta mosolyt és a gondolkodós arckifejezést egymás után 20-szor.

Hatás:

Az arcizmok liftezése felélénkítik az orcánkat és segítik kitölteni a szemünk alatti üregeket, így egészséges és ragyogó lehet az arcunk.

Nose Transformer – „Orr formáló”

Módszer:

Facercise - Felejtsük el a ráncokat és a petyhüdt arcot! - nose-transformerFogjuk meg az orrnyergünket a hüvelyk- és a mutatóujjunk segítségével és eközben toljuk finoman az arcunkat az ujjaink irányában egy fajta ellenállás kifejtésével egybekötve! A másik mutatóujjunkkal nyomjuk először fel, majd le az orrunk hegyét. Az ajkainkat engedjük el, hagyjuk mozogni az orrhegyünk tologatása közben. Ezt a gyakorlatot 40-szer ismételjük meg egymás után.

Hatás:

Ahogy öregszünk, úgy nő az orrunk is, hiszen a bőr alatti kötőszövet szaporodása, átalakulása folytán tovább nő az orrunk. Ez a gyakorlat abban segít, hogy megtartsuk az orr fiatalos és feszes alakját.

The lip lift – „Az ajakemelő”

Módszer:

Facercise - Felejtsük el a ráncokat és a petyhüdt arcot! - the-lip-lifterPróbáljunk meg minél szélesebben mosolyogni úgy, hogy közben az ajkainkat szorosan a fogainkhoz nyomjuk. Ezek után tartsuk meg ezt a kifejezést és csak ezek után érintsük meg a mutatóujjainkkal a szánk sarkát. Az ujjainkkal kezdjük el mozgatni fel és le a szánk sarkát, amíg azt nem tapasztaljuk, hogy két oldalt zsibbad az ajkunk. A műveletet ismételjük 40 másodpercig ezzel is fokozva az izmok munkáját. A gyakorlat végén tartsuk meg az ajkainkat és fújjuk ki közöttük a levegőt ügyelve arra, hogy a szánk rezegjen, így kiadjuk a feszültséget.

Hatás:

A szánk sarkai sajnos elengedik magukat és leesnek a kor előrehaladtával. Ez a gyakorlat segít abban, hogy feszesek maradjanak, így biztosítva a fiatalos megjelenést.

Facercise Lip Plumber – „Ajak alakító”

Módszer:

Facercise - Felejtsük el a ráncokat és a petyhüdt arcot! - lip-plumberAhogy a képen is látható, próbáljuk meg úgy elhelyezni a mutatóujjainkat az orrunk alá, hogy az egyik ujjunkat a felsőajak alá illesztjük felnyomva azt ezzel óvatosan, a másik ujjunkat pedig helyezzük a már helyes pozícióban lévő ujjunk felé. A szánkat feszesen tartsuk. Az ajkunkat lassan kezdjük el mozgatni az ujjunk segítségével úgy, hogy minden egyes alkalommal az ujjunkat távolabb húzzuk a szánktól. Amikor enyhe zsibbadást kezdünk el érezni az ajkunkban, akkor álljunk meg és gyors, 20 darab, körkörös mozdulattal dörzsöljük meg a szánkat. Ismételjük meg a gyakorlatot ügyelve arra, hogy a szánk sarkai ne mozogjanak csak a mutatóujjunk és a felsőajkunk!

Hatás:

Teltebb, fiatalosabb és feszesebb szájat kapunk eredményként úgy, hogy nem kellett felesleges és költséges töltőanyagokra költenünk.

Facercise Nasal Plumber – „Orr alakító”

Módszer:

Facercise - Felejtsük el a ráncokat és a petyhüdt arcot! - nasal-plumberPróbáljunk meg egy hosszúkás, keskeny „O” alakot formázni a szánkkal úgy, hogy a felsőajkunkat a fogainkhoz nyomjuk. Ezek után helyezzük a mutatóujjainkat a szánk sarkaihoz, majd nagyon lassan kezdjük el mozgatni az ujjainkat fel az orrunk vonaláig. Ha eljutottunk az orr vonaláig, akkor nagyon lassan vigyük le az ujjainkat vissza a szánk sarkaihoz. Ismételjük meg fel és le ezt a mozdulatot 30 másodpercen keresztül.

Hatás:

Ez a gyakorlat abban segít, hogy azok a mélyebb ráncok kisimuljanak, amelyek az orr és a száj között húzódnak.

Facercise Jaw Toner – „Toka eltüntető”

Módszer:

Facercise - Felejtsük el a ráncokat és a petyhüdt arcot! - jaw-tonerNyissuk ki a szánkat miközben az ajkainkat a fogunkhoz szorítjuk úgy körülbelül, mint amikor gyerekkorunkban „öregembert játszottunk”! Lassan csukjuk össze a szánkat, majd nyissuk ki. Ezt végezzük el ötször egymás után. Akkor végezzük jól a gyakorlatot, ha közben azt érezzük, hogy az állkapcsunk együtt dolgozik a szánkkal. A gyakorlat végén néhány másodpercig tartsuk zárt pozícióban a szánkat, majd húzzuk a kezünk segítségével finoman az állunk felé.

Hatás:

Ez az egyszerű, ámbár annál hasznosabb gyakorlat erősíti a megereszkedett állkapcsot, így csökkentve a toka kialakulását is.

Facercise Neck and chin lift – „Nyak és áll emelő”

Módszer:

Facercise - Felejtsük el a ráncokat és a petyhüdt arcot! - neck-and-chin-liftFordítsuk el oldalirányba egyik vállunk felé a fejünket, és tegyük a nyakunkra az egyik kezünket! Kicsit feszítsük a mennyezet felé a fejünket és nézzünk föl! Ha sikerült felvenni a képen is látható megfelelő pozíciót folytassuk tovább a gyakorlatot. A nyelvünket feszítsük a felső ajkunkhoz és igyekezzünk kinyújtani az orrunk felé. Tartsuk meg ezt a pozíciót 30 másodpercig. Aztán fordítsuk a másik vállunk felé oldalirányba a fejünket és most a másik kezünkkel fogjuk meg a nyakunkat. Szintén ismételjük meg a gyakorlatot 30 másodpercig.

Hatás:

A nyak és az áll vonalán kialakult toka csökkentésére alkalmas egyszerű gyakorlat.

Az Facercise program hivatalos honlapja

A leírtakat tesztelte: Imre Patrícia és Imre Petronella

Fényképezte: Imre Petronella

Modell: Imre Patrícia