szauna

Sokak számára ismeretes, hogy a szauna, a szaunázás többek között a keringésre, méregtelenítésre és a stresszoldásra is jótékony hatást gyakorol, feltéve persze, ha a szaunaszeánszokat megfelelő módon végezzük. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen hőmérséklet és páratartalom van a kabinban, milyen gyakran történnek a felöntések, milyen olajokat alkalmazunk, és még sorolhatnánk.

Számos, sokak számára ismeretlen tényező befolyásolhatja a szaunaszeánsz minőségét,

ezért szükség lehet szakértő segítségére a megfelelő eredmény elérése érdekében. Ma már a legtöbb fürdőben lehetőség van arra, hogy képzett szaunamesterek vezessék a szeánszokat. Ők azok, akik ismerik a szaunázás összes alkalmazott technikáját, etikettjét, gondoskodnak a kapcsolódó feladatok ellátásáról, információkkal látják el a vendégeket, elvégzik a felöntéseket, törülközővel egyenletesen szétoszlatják a forró levegőt és frissítővel kínálják a szaunázókat a szünetekben. Munkájuk eredményeképp nem csak kényelmesebb az úgynevezett szaunaszeánszokon eltöltött idő, de valóban minőségi és biztonságos is.

A még intenzívebb élmény érdekében a szaunamesterek gyakran külön tematika alapján végzik a szauna szeánszokat, fantázianevet adva Amit a szauna mestereitől tanulhatunkazoknak. Ezek mögött általában különleges olajokkal vagy akár alkoholos italokkal történő felöntések állnak, de népszerűek a táncos törülközős párakevergetések is, amelyek komplett show-élményt nyújtanak a vendégeknek.

Egyes helyeken a frissítő mellé gyakran kínálnak autentikus ételeket, így alkalmunk lehet akár „magyaros” szeánszon is részt venni, ahol az Egri Bikavér felöntés után téliszalámis falatokkal is kínálnak minket. Sőt, manapság egyre gyakoribb a színes LED-lámpa a szaunákban, ami még tovább fokozhatja a hangulatot. Így, mindenki az ízlése szerint dönthet az extravagáns vagy a hagyományos „szertartás” mellett.

Sajnos a mostani időjárás nem támogatja

a szabadban megvalósított jeges vízben történő megmártózást. Ennek ellenére a szaunázás nemcsak kiváló regenerálódási és egészségmegőrző tevékenység, hanem vidám élmény is lehet. Hiszen rengeteg aprósággal fel lehet dobni egy-egy alkalmat. A szaunázás nagyszerű hagyomány, amely nem csak a testnek, de a léleknek és a hangulatnak is javára válhat. Ha úgy érzi, szeretne Ön is részesülni mindebből, de nem ismer erre alkalmas helyet, javaslom a Aquaworld Budapest szeánszait. Szerdánként a megváltott belépő mellé ingyenes a szauna, azaz a SzaunaSzeánsz bemutató várja az érdeklődőket.